Of je nu een bridezilla bent of niet: sommige dingen hoef je gewoon écht niet te horen. Zelfs de meest nuchtere bruid heeft geen boodschap aan bepaalde opmerkingen. Ze is al maanden bezig met het plannen van de meest perfecte dag voor al haar vrienden en familie, en bereidt intussen ook de huwelijksreis voor. Bovendien moet ze er stralend uitzien op haar bruiloft, en ook dat ontstaat niet zomaar. Een bruid staat onder enorme druk, dat is zeker. Daarom let je best goed op met de volgende uitspraken.

“Jouw bruiloft wordt de mooiste ooit! Ik kan niet wachten!”

Hoewel dit een mooi compliment is, legt het een enorme druk op de schouders van een bruid. Ahja, want haar bruiloft moét wel de allerbeste zijn van de eeuw. Als dat maar goed komt …

“Mijn zus trouwde vorig jaar op dezelfde datum. De hele dag regen.”

Net alsof je daar nog niet aan had gedacht! Je bent als de dood voor een dag vol regen, en hoopt alleen maar op een prachtige zon op jouw speciale dag. Horror-verhalen over regen laat je dus maar beter achterwege.

“Die decoratie heb ik vorig jaar ook al gezien.”

En dat is net iets dat je wilt voorkomen als bruid. Je wilt een unieke bruiloft, vol verrassende elementen die je gasten nog nergens eerder hebben gezien. Met een opmerking als deze voelt een bruid zich alleen maar onorigineel, en dat kan écht niet de bedoeling zijn.

“Kies toch gewoon wat je wilt. Het is jouw grote dag!”

Was het maar zo simpel! Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met een onuitputbaar budget. Het is dus meestal niet zo makkelijk om op alles wat je wilt ‘ja’ te zeggen, omdat het ook niet altijd financieel mogelijk is. De makkelijkste ‘ja’ heb je al gegeven. Nu de rest nog.

“Waarom heeft zij eigenlijk geen uitnodiging ontvangen?”

Wie je als bruid en bruidegom wel of niet uitnodigt is een keuze die je zelf maakt. Natuurlijk zijn er altijd verwachtingen, maar dat wil niet zeggen dat je al die verwachtingen ook hoeft in te lossen. Is er toch iemand niet uitgenodigd van wie anderen het wel hadden verwacht? Dan is daar vast een goede reden voor.

“En, vanaf wanneer ga je op dieet? Die bruidsjurk moet perfect passen.”

Hier hoeven we niet eens extra informatie bij te geven. Zo’n opmerking is altijd vervelend, of je nu gaat trouwen of niet.

“Zo’n bruiloft is eigenlijk gewoon een lang feestje, hé.”

Nee. Zo’n bruiloft is een heel belangrijk moment, waar veel meer bij komt kijken dan een simpel feestje. Denk je al eens aan de ceremonie? Het vervoer? Al die lekkere hapjes en de prachtige locatie? En heb je die koets daar al zien staan?

“Pas maar op dat je geen bridezilla wordt!”

Pardon? Denk je dat het makkelijk is om alles te plannen zonder het af en toe niet meer te zien zitten? Een emotioneel moment of een kritisch oog betekent nog niet dat je als bruid ineens verandert in een bridezilla.

“En hoéveel heeft dat precies gekocht, zei je?”

Ten eerste heeft eigenlijk niemand daar echt iets mee te maken (tenzij ze er zelf mee voor betalen, natuurlijk), en ten tweede is het aan de bruid en bruidegom om te beslissen waar hun prioriteiten liggen op het vlak van budget. Of het nu gespendeerd wordt aan de mooiste bloemen, een uitstekende fotograaf of aan een springkasteel voor de kleintjes.

“Je bruiloft komt al zo kortbij. Je loopt vast over van de stress!”

Ik wéét dat het nog maar een maand is, en já ik ben enorm nerveus. Ik ben dan ook al maanden bezig met het voorbereiden van de perfecte dag. Bedankt om me eraan te herinneren, samen met die 64 andere mensen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.