De openingsdans, da’s écht jullie moment. Alleen jij, de liefde van je leven, en een prachtig nummer op de achtergrond. Dat nummer is dan ook super belangrijk. Geen wonder dat elke bruid een uniek nummer wilt om dit moment te leiden. Toch is het niet altijd makkelijk om een uniek nummer te vinden. Wij maakten voor jou een lijstje met een paar super romantische nummers, die je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord als nummer voor de openingsdans.

XO – Beyoncé
We beginnen met een bekend nummer. Beyoncé zingt nogal regelmatig over liefde, maar dit nummer is wel écht gepast voor je openingsdans. Super romantisch, en toch specialer dan de meeste liefdesliedjes.

Pretty Eyes – Alex Goot
Ken je deze al? “If love is blind, why do I see you so clearly now?” Juist ja. Een prachtige tekst en een prachtige stem. Voor een bruidspaar dat het gewoon heerlijk vindt om elkaar diep in de ogen te kijken en even alles rondom te vergeten.

After Tonight – Justin Nozuka
Old but gold. Justin Nozuka heeft een prachtige stem, en doet elke gast op je huwelijk automatisch smelten. Je voelt de liefde door de ruimte stromen. En is dat niet wat je net wilt bereiken? 

Let it be me – Ray LaMontagne
Zijn jullie er altijd voor elkaar geweest? ‘”Let It Be Me” toont hoe graag je als soulmates voor elkaar wilt zorgen. Een prachtig verhaal, waar elk bruidspaar zich in kan vinden.

Holocene – Bon Iver
Dit nummer heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Als je fan bent van Bon Iver, ken je de puurheid van de muziek. Het is net dat wat dit nummer zo speciaal maakt. Bijna te mooi voor woorden. 

I Choose You – Sara Bareilles
Hoe kun je nog beter uitdrukken wat je voelt dan door gewoon te zeggen dat je voor elkaar kiest? Elke keer opnieuw. Een leuk nummer vol romantiek, maar niet té cheesy.

I Don’t Dance – Lee Brice
Is de liefde van je leven eigenlijk geen danser? Dan is dit nummer misschien iets voor jullie. “I don’t dance, but here I am. Spinning you around and around in circles”. De perfecte tekst! Mooi meegenomen: de stem van Lee Brice brengt je meteen naar hogere sferen.

Candy – Paolo Nutini
Zoek je een up-tempo nummer dat perfect dansbaar is? Met ‘Candy’ zingt Paolo Nutini in zijn heerlijke zwoele stem een fijn deuntje met een mooie boodschap. Een topper, als je ‘t ons vraagt!

By Your Side – Sade
En wanneer je écht duidelijk wilt maken dat je er altijd voor je partner zal zijn, in goede en slechte tijden, dan kies je best voor een nummer als deze prachtige plaat van Sade. De boodschap? Het is tijd om écht van elkaar te houden. Op eender welk moment. 

All I Want Is You – Barry Louis Polisar
Natuurlijk kun je ook kiezen voor iets heel onverwacht. De tekst van dit nummer is heel sprekend. “If I was a flower growing wild and free, all I’d want is you to be my sweet honey bee”. Denk er een vlotte gitaar en losse sfeer bij en je hebt een liefdeslied van formaat. Dansen maar!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.