We kennen ze allemaal: de typische gasten die je op elk trouwfeest tegenkomt. De ene al wat gezelliger als de andere, en toch kunnen we ze écht niet missen. Zonder je gasten is je huwelijk niet compleet, en dat weet elk getrouwd koppel maar al te goed. Lees je mee?

De selfie queen

Selfie hier, selfie daar. “En kan ik even met de bruid op de foto?” Dit type gast heeft elk moment vastgelegd op haar smartphone, en deelt elk bericht met de nodige #hashtags op Instagram. Sharing is caring!

Gast huwelijk selfie queen

De dorstige drinker

De dag starten met een glas cava, de avond eindigen met een pintje. Hoeveel drankjes ertussen zitten, daar spreken we niet over. Laat die dansmoves nu maar komen!

De ongepaste outfit kiezer

Ofwel is er iemand met een jurk die doet denken aan een trouwjurk, ofwel is er wel iemand met een rokje dat net iets té kort is. Één iemand van je gasten is gegarandeerd niet helemaal gepast gekleed.

De bijna-fotograaf

Die ene persoon die rondloopt met een professionele camera, en iedereen vraagt om eens te lachen voor de foto. Ook die kennen we allemaal. Wél mooi meegenomen, want zo heb je extra foto’s van je huwelijk!

De wedding judge

“Het bestek had nét iets meer mogen blinken, vind ik. En de bloemen vind ik toch niet zo geschikt.” Er is altijd iemand die op alles wel iets op te merken heeft. Smaken verschillen! 

De ongemakkelijke oudjes

Een van je grootouders, die het net iets té lang wilt hebben over die ene stunt van 10 jaar geleden, of je nonkel, die het leuk vindt om 3 keer hetzelfde verhaal te vertellen. Ook hier bereid je je best op voor!

Gast ongemakkelijke oudjes

De schattige 

Gelukkig is er ook altijd één iemand die alle “oooh’s” en “wat schattig” krijgt te horen. Meestal is dat een van de bruidskindjes, of gewoon je favoriete huisdier. Trek daar maar eens foto’s van!

De vrijgezel 

Of het nu je neef is, de beste vriend van je kersverse man, of een collega: die ene knappe vrijgezel is er altijd bij. Opgepast, dames, want het zou wel eens kunnen uitlopen op een strijd!

Gast vrijgezel

De nieuwe beste vriend 

En plots heb je een nieuwe beste vriend. Die ene collega waar je eigenlijk nooit echt mee praat, of die ene nicht die ineens terug verschijnt. Het lijkt alsof ze alles over je weet, en jullie geen moment van elkaars zijde wijken.

Gast nieuwe beste vriend

De party starter

Deze gast is meer dan welkom! Er is altijd één persoon die het feest echt op gang trekt. Of dat nu gebeurt met een epic dansmove, of een heerlijk verhaal: de sfeer zit er goed in!

De wener

En hoewel veel gasten vroeg of laat wel een traantje wegpinken, is er altijd zeker één persoon die tussen de tranen door even naar adem moet happen. Tijdens de ceremonie, en de receptie. En op het avondfeest. Gelukkig zijn er schouders op overschot!

De stresskip

“Je boeket? En waar zijn de ringen? Je hebt nog maar 5 minuten! Let op waar je stapt. En pas op met je trouwjurk!” Hoewel het logisch lijkt dat de bruid en bruidegom het meest nerveus zouden zijn, is er altijd iemand die daar ver bovenuit steekt. Deze gasten moet je regelmatig kalmeren, en eraan helpen denken dat ze moeten genieten van de dag.  

De professionele danser

Op de dansvloer, en ernaast: één van je gasten heeft vast een verborgen danstalent dat plots voor iedereen zichtbaar is. Hallo daar! Laat die muziek maar komen!

Gast professionele danser

De grappige speecher

Je nonkel of je vader: het maakt niet uit wie het is, maar er is altijd iemand die de grappigste speech ooit geeft. Hij of zij haalt alle grappige en memorabele momenten uit je leven naar boven, waarvan iedereen spontaan moet lachen. Deze gast is meer dan welkom!

Gast grappig

Het eeuwige bruidsmeisje

Deze gast staat je bij met woord en daad, en verlaat amper je zij. Hulp nodig? Je hoeft nog maar met je ogen te knipperen. Een probleem? Zij blust de brand! Op haar kun je écht rekenen. Op je huwelijk, maar ook lang daarna!

Met deze tips creëer je een op en top persoonlijke ceremonie. Zo wordt trouwen voor de wet een feest, vol prachtige momenten om met je familie en vrienden te delen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.