Bridezilla of niet: elke toekomstige bruid maakt zich regelmatig zorgen over haar huwelijk. Bij de ene is de lijst met zorgen al wat langer dan bij de andere, toch zijn er een heel aantal zaken waar de meeste bruidjes zich zorgen over maken. Wij lijsten 20 dingen voor je op!

Budget, geld en kosten

Dat een huwelijk geld kost, dat wist je al. Dat je al heel snel over je budget gaat, misschien nog niet. Een huwelijk wordt al snel erg duur. Het is dan ook geen wonder dat dit een eerste punt is waar veel bruidjes zich zorgen over maken.

Bruidsjurk drama

Of je nu bang bent dat je bruidsjurk niet zal passen, of net vreest dat je misschien de juiste keuze niet hebt gemaakt: je bent écht niet de enige die zich hier druk in maakt. Toekomstige bruidjes denken continu aan hun bruidsjurk, en alles wat daarbij komt kijken.

Bruidsjurk

Ongewenste én afwezige gasten

Je gasten zijn een enorm belangrijk onderdeel van je huwelijk. Het is dan ook niet gek dat veel koppels zich zorgen maken over eventueel ongewenste gasten, én eventueel afwezige gasten. Natuurlijk wil je jouw dag met zoveel mogelijk van je genodigden delen, maar jammer genoeg kan waarschijnlijk niet iedereen erbij zijn.

De dag nadien

Deze zorg klinkt nogal verrassend. Waarom zou je je namelijk zorgen maken over de dag nadien? Wel, veel bruiden zijn bang dat ze zich de dag na hun huwelijk helemaal niet meer zo magisch voelen. Dat alles na één dag weer helemaal normaal is. Wees gerust bruidjes: dat gelukzalig gevoel blijft nog een eeuwigheid hangen!

Een gênant ongeluk

Struikelen wanneer je naar het altaar wandelt, een glas rode wijn op je witte bruidsjurk, of het verliezen van de trouwringen. Allemaal horror-verhalen waar je liever niet aan denkt. Jammer genoeg denk je hier minstens een paar keer aan voor je grote dag er is.

Te veel gehuil

Een traantje pinken? Dat is geen probleem. Je moeten afvragen waar al die tranen vandaan blijven komen, na uren wenen en snikken? Da’s minder leuk. Daarom is ook dit een punt waar veel bruidjes over piekeren. Gelukkig lach je véél meer dan je denkt. Beloofd!

Iets te vlotte drinkers

Één zatte nonkel, dat kun je nog wel aan. 5 zatte nonkels, een dronken bruidegom én je getuige die niet meer zo helder kan denken: dat kun je wel missen. Een glaasje kan geen kwaad, maar te veel glaasjes zijn natuurlijk nooit een goed idee.

Champagne huwelijk

Ongemakkelijke speeches

Natuurlijk heb je al heel wat gênante momenten meegemaakt, en natuurlijk deel je sommigen van die verhalen maar al te graag met je familie. Dat wil echter niet zeggen dat je al die verhalen ook graag deelt met al je gasten.

Een mislukte openingsdans

Of je nu een dansroutine hebt ingeoefend, of gaat voor een spontaan moment: de openingsdans blijft iets heel spannend voor elke bruid. Gaat het wel lukken? Zie je er wel mooi uit op de dansvloer? Blijft je wel goed in ‘t ritme? Dat zijn maar een paar vragen die door je hoofd spoken.

Een avondfeest zonder ‘feest’

En wat als je avondfeest helemaal niet zo leuk is? Wat als niemand danst? Of als de sfeer volledig zoek is? Klinkt als een ware nachtmerrie voor elke bruid. Toch kun je er zeker van zijn dat dit niet gebeurt. Elk huwelijk is een feest, en de juiste sfeer is snel gezet.

De hapjes en drankjes

Een huwelijk is niet compleet zonder lekker eten en stevige drankjes. Maar wat als het eten niet lekker is? Of als je gasten honger hebben? En is er wel genoeg drank voorzien? Die kans bestaat natuurlijk altijd, en wil je kost wat kost vermijden!

Huwelijk hapjes

Commentaar op je keuzes

Normaal gezien trouw je maar één keer. Die ene keer is voor jou en je partner heel belangrijk. Elke beslissing is dan ook erg moeilijk. Omdat je aan jezelf moet denken, maar anderzijds ook rekening wilt houden met je gasten. Geen enkele bruid wilt commentaar op haar keuzes, en dat zorgt soms voor de nodige stress.

Spanningen in de familie

Die stress zorgt soms zelfs voor de nodige spanningen. Bij je familie, of in je vriendengroep. Iedereen heeft namelijk een mening, en die wordt vaak gedeeld. Laat je niet inpalmen door praatjes, en maak meteen duidelijk wat jij wél en niet zit zitten.

Klachten over tafelindeling

En je gasten, die willen natuurlijk aan een leuke tafel zitten. Het is dan ook logisch dat je je soms zorgen maakt over de tafelindeling. Je wilt namelijk niemand kwetsen of beledigen door hem of haar op een ‘foute’ plek te zetten.

 

Tafelstress verminderen? Ontdek hier de perfecte tafelindeling voor je huwelijk:

Volgens experts is dit de ideale tafelschikking!

Huwelijk tafelindeling

Geen hulp bij ‘t plannen

Als bruid kijk je er enorm naar uit om je hele huwelijk tot in de puntjes te plannen. Toch komt er vaak meer bij kijken dan je eerst had gedacht, waardoor je na verloop van tijd af en toe wel wat hulp nodig hebt. Maar wat als je die hulp niet krijgt? Je kan het al raden.

De druk om er perfect uit te zien

Op je huwelijk straal je sowieso. De liefde spat ervan af, en dat is op je gezicht te lezen. Je ziet er automatisch prachtig uit, en daarvoor hoef je niet eens iets te doen. Toch zijn veel bruidjes bang van de druk om er zo perfect uit te zien. Geen angst, ladies. Het komt allemaal goed!

Moeilijke gasten

Je huwelijk is natuurlijk ook een feest. Niet alleen voor jou, maar ook voor je gasten. Het zou dan ook jammer zijn als bepaalde gasten de sfeer zouden verpesten. Gelukkig komen die verhalen zelden voor. Je kan dus op je beide oren slapen.

 

Toch last van kritische gasten? Wij maakten een lijstje met enkele vaak voorkomende klachten van gasten op een huwelijk:

Confessions van je huwelijksgasten

Slecht weer

En het weer, dat heb je jammer genoeg niet in de hand. Trouw je in de zomer? Dan is de kans op regen natuurlijk kleiner, maar nog altijd bestaande. Een hittegolf is anderzijds ook niet zo prettig. Het belangrijkste wat je kan doen: hopen op het perfecte weer! Natuurlijk kun je wel een aantal maatregelen nemen.

Huwelijk bruidspaar

Knappere bruidsmeisjes

Nog iets waar veel bruidjes nerveus over worden: de outfits van de bruidsmeisjes of andere gasten. Er zal toch niemand zijn met een lange witte jurk? Of iemand die de show steelt met haar look? Nee hoor. Jij staat in ‘t middelpunt van de belangstelling. Gelukkig komt het maar zelden voor dat iemand daar een stokje voor steekt.

Het amusement van je gasten

En tot slot is ook de mening van de gasten heel belangrijk voor elke bruid. Je wil natuurlijk dat elke gast van z’n tenen wordt geblazen. Dat elke gast een leuke dag beleefd, samen met vrienden en familie.

 

Nog tips nodig om je gasten optimaal te amuseren? Die lees je hier:

Geheimpjes om je gasten te verwennen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.