Wanneer je je huwelijk plant kunnen zelfs de kleinste details jou enorm veel stress bezorgen. Het is natuurlijk goed te begrijpen dat je wilt dat je huwelijksdag voor zowel jezelf als je gasten perfect verloopt, maar wanneer je te perfectionistisch bent dreig je de pedalen te verliezen. Hier zijn drie dingen die volgens professionele weddingplanners stiekem no big deal zijn.

1. Bedankjes

Trouwfeest stress bedankjes

Veel koppels spenderen veel tijd aan het zoeken naar het meest innovatieve of revolutionaire bedankje voor de gasten. Maar weet je wat? Een groot aantal van die kleine, met zorg uitgezochte attenties om de gasten te bedanken worden domweg vergeten of gewoon niet meegenomen. Kies dus eerder voor een eenvoudig, leuk en goedkoper presentje dan voor een duur en lang gedebatteerd bedankje.

2. De playlist van de DJ

Trouwfeest stress DJ

Het is zeker niet nodig om een volledige playlist te maken voor je DJ. Geef hem hooguit een top 10 van nummers die je zeker wel en niet wilt horen en laat hem voldoende vrijheid. Het is namelijk zijn job om aan te voelen wat een publiek wel of niet graag hoort en hierop in te spelen. Gasten zijn zeker mondig genoeg om de avond zelf verzoekjes aan te vragen (en al zeker na dat derde wijntje ;)). Een andere tip is om verzoekjes van je gasten op voorhand te bundelen en over te maken aan de DJ. Op die manier kan hij er een mooie set van maken.

3. Bloemen

Trouwfeest stress bloemen

Ja, het is fantastisch als je bloemen er op je trouwdag exact hetzelfde uitzien als de proefexemplaren die je kreeg bij de bloemist, maar het is ook perfect mogelijk dat je een iets ander exemplaar krijgt. Aanvaard dat bloemen levende dingen zijn en dat een goede bloemist kiest voor de oplossing die er op die dag het mooist zal uitzien. Maak je geen zorgen als je boeket niet exact is wat je initieel gedroomd had. De gasten zijn er namelijk om jou te vieren, niet het decor.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.