Een prachtig huwelijk onder de zomerzon in ‘t buitenland? Een bruid mag dromen, toch? Soms worden die dromen werkelijkheid. Steeds meer koppels zien het wel zitten om naar ‘t buitenland te vertrekken om daar het mooiste moment van hun leven te vieren.

 

Geen makkelijke keuze, want in ‘t buitenland is alles nét een beetje anders. Daarom moet je extra goed voorbereid zijn. Wij helpen je op weg, met een paar onmisbare tips voor een huwelijk in ‘t buitenland.

trouwfeest buitenland huwelijk

Kies de juiste periode

Nationale feestdagen, muziekfestivals, … Sommige events of periodes hebben een groot effect op ‘t dagelijks leven. Denk: enorme druktes, vervuiling, gesloten winkels, overvolle hotel. Allemaal zaken die je natuurlijk wilt vermijden wanneer jij een van de belangrijskste stappen ooit maakt.

 

En alsof dat nog niet genoeg is, hebben die periodes ook nog eens invloed op de prijs. Check dus zeker eerst even of er zo’n belangrijke events zijn op het moment dat je wilt gaan. Zo verzeker je meer keuze, lagere prijzen en een rustigere omgeving.

 

Ook ‘t klimaat is enorm belangrijk! Trek je naar de zon, speciaal omdat je het zeker wilt zijn van een prachtige dag? Onderzoek op welk moment je land van keuze het beste klimaat heeft. Sommige warme landen hebben net veel last van regen in een bepaalde maand. Of nog erger: een hittegolf. Niets zo vervelend om je huwelijk toch binnen te moeten doen omdat het buiten gewoon té warm is.

trouwfeest buitenland huwelijk

Check de kosten voor je bagage

Natuurlijk neem je je bruidsjurk en trouwkostuum mee op ‘t vliegtuig. En die kun je jammer genoeg niet zomaar in een koffer steken. Vaak hangt er dan ook een extra kost aan vast. En ja hoor die kost kan nogal eens tegenvallen.

 

Check je jouw bruidsjurk en kostuum toch in als bagage? Pak het dan heel goed in. Zorg ervoor dat het duidelijk is dat je bagage ‘fragile’ is, zodat er voorzichtig mee wordt omgesprongen. Pro-tip: voorzie materiaal om eventuele fouten te corrigeren, of maak meteen al een afspraak bij de droogkuis op locatie.

Weest administratief in orde

Dit is héél belangrijk. Je kunt namelijk niet trouwen in ‘t buitenland als je administratief niet in orde bent. Wees gerust: je zou niet de eerste zijn wiens paspoort toch verlopen blijkt te zijn. Ai. Maak een checklist van alles wat je nodig hebt om in orde te zijn. Je paspoort, een visum, je geboorteakte, … Dit is afhankelijk van land tot land en vraagt wel wat onderzoekswerk.

trouwfeest buitenland huwelijk paspoort

Neem een trouwverzekering

Je hoort het misschien niet graag, maar als je trouwt in ‘t buitenland heb je altijd meer risico’s. Ahja, denk maar aan een verloren koffer, gestolen juwelen of een beschadigd kostuum. Dat is natuurlijk altijd heel vervelend, maar als je gaat trouwen kun je dit wel écht missen. Het laatste wat je dan nog wilt is dat je er continu aan denkt. Zoveel geld, zoveel moeite, zoveel ellende. Bekijk daarom zeker eens de opties van een huwelijksverzekering, en ontdek of het voor jouw huwelijk de moeite is.

Onderzoek de lokale tradities

Een feestje in ‘t buitenland? Da’s top! Genieten van een andere cultuur op zo’n mooi moment. Het is wél belangrijk dat je die cultuur ook eerst even onderzoekt. Op welk tijdstip is de bevolking actief, bijvoorbeeld? En wanneer kun je net niets meer van hen verwachten? Hoe zit het met het eten? Tot hoelaat mag er gefeest worden? En mag iedereen zelfs wel alcohol drinken? Van de muziek, tot de drankjes en de tijd: alles kan anders zijn. Je bent dus maar beter goed voorbereid.  

trouwfeest buitenland huwelijk tradtities

Niet gemakkelijk, zo’n huwelijk in ‘t buitenland. Toch is het wel de ideale manier om de mooist dag van je leven te vieren als alles loopt zoals je wenst. Er komt iets meer voorbereidingswerk bij kijken, maar is het zeker dubbel en dik waard! Succes.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.