Trouw jij in 2018? Dan ben je vast al volop bezig met het plannen van jouw grote dag. En natuurlijk kun je altijd wel een paar tips gebruiken. Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar dé huwelijkstrends van 2018. Dit is het resultaat.

Metallic tinten

De metallic trend, die kenden we al. In 2018 wordt dit echter groter dan ooit. Chroom, zilver, koper en goud. Kies voor één thema, of mix en match verschillende stijlen. Alles kan en alles mag. Rosé goud is romantisch en zacht, terwijl koper net heel industrieel en stoer is. Ben jij een moderne bruid? Ga dan voor chroom of zilver, en combineer het met veel wit.

 

Waar al die metallic kleuren terug komen, vraag je? Wel, je kan kiezen voor metallic stoelen, bestek, decoratie, … Zelfs je auto kan een mooi chroom detail hebben. Let it shine!

Huwelijk trends metallic

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen

Bloemen zijn op elk huwelijk onmisbaar. Toch zien we in ‘t nieuwe jaar meer bloemen dan ooit. Heel subtiel, in zachte kleuren, of net super kleurrijk. Afhankelijk van jouw persoonlijkheid en stijl kies je in 2018 welke bloemen je wilt.

 

En dat geldt niet alleen voor je boeket. Ook als decoratie op je tafel, in de setting van je ceremonie, en zelfs in je bruidskapsel. Nog meer bloemen? Ook je bruidegom kan zeker een bloemetje gebruiken.

huwelijk trends bloemen

Een mix ‘n match bruidsjurk

Een bruidsjurk is iets heel persoonlijk. Er is dan ook enorm veel keuze uit verschillende stijlen, kleuren, vormen, … Natuurlijk zijn die stijlen altijd afhankelijk van bepaalde trends. Zo hebben we allemaal wel al eens gehoord van de bohemian trend, of de beach trend als’t op bruidsjurken aankomt.

 

Dit jaar zien we iets volledig nieuw: de mix ‘n match trend, waarbij je als bruid geen jurk draagt, maar wel een top en een rok. Heel wat designers toonden ons in de nieuwe collecties al heel wat prachtige bruidslooks met deze combinatie, en we verwachten er zo nog veel meer te zien. Wij zijn alvast benieuwd naar meer!

Neon elementen als aandachtstrekker

Wil je dat je huwelijk écht opvalt? Kies dan voor een opvallende element in de aankleding van je locatie. Dat kan een prachtige fotomuur zijn, maar bijvoorbeeld ook een neon verlichting als hét aandachtspunt van de ruimte. Deze trend is vast niet voor iedereen, maar is wel een leuk element als je alternatief uit de hoek wilt komen.

 

Trouw je in een industrieel pand, of een minimalistische zaal? Neon verlichting geeft de ruimte meteen een speciaal gevoel. En laten we eerlijk zijn: willen we niet allemaal dat al onze gasten zich het huwelijk voor altijd blijven herinneren?

huwelijk trends neon

Quotes vol liefde

Leven jij en je partner volgens een bepaald motto, of is jullie liefde perfect samen te vatten in een paar fijne woorden? Dan organiseer jij je huwelijk misschien wel rond een quote. Een slagzin die echt typerend is van jullie liefde, of de manier waarop jullie samen in ‘t leven staan.

 

Ook deze trend hebben we in 2017 al een paar keer zien opduiken. Dit jaar verwachten we het nog vaker te zien. Heb jij al een quote in gedachten? Het is een goed idee om deze al op een subtiele manier te ‘claimen’. Het zou namelijk zonde zijn dat jij en je beste vrienden een huwelijk plannen op basis van dezelfde quote.

huwelijk trends quotes

Voor welke trend smelt jij? Communiceer met je wedding planner of ceremoniemeester over wat jij wel ziet zitten, en ga zelf op zoek naar een paar voorbeelden die heel goed bij jou passen. Zo ontdek je welke trends de moeite waard zijn om te volgen. Succes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.