Het opstellen van een gastenlijst is niet altijd een pretje. Veel mensen komen er automatisch op terecht, omdat ze goede vrienden of simpelweg familie zijn, maar wat doe je bijvoorbeeld met je baas? Hieronder geven we de top zes van ongewenste maar onvermijdbare huwelijksgasten, mét enkele tips om hun aanwezigheid draaglijk te maken.

1. Het nieuwe vriendje van het bruidsmeisje

Het vriendje van je bruidsmeisje

– Waarom is hij uitgenodigd? Hij mag dan misschien niet je favoriete persoon ter wereld zijn, je beste vriendin houdt blijkbaar zielsveel van hem. Het zou dus geen pas geven om hem níet uit te nodigen, te meer omdat je bruidsmeisje zich uit de naad heeft gewerkt om jou tot hulp te zijn. Een kwestie van respect, met andere woorden.

– Waar parkeer je hem? Het is heus geen verplichting om je hele huwelijksentourage, inclusief hun dates, aan één grote tafel te doen plaatsnemen. Het bruidspaar kan bijvoorbeeld in het gezelschap van de getuigen en de ouders dineren, terwijl de andere ‘ingewijden’ verspreid worden over de rest van de tafels, gemixt met de ‘normale’ gasten.

2. De excentrieke huwelijksplanner

de excentrieke weddingplanner

– Waarom is hij uitgenodigd? Nog los van het feit dat hij zowat je hele bruiloft heeft georganiseerd en voorbereid, heeft hij ook op de dag zelf een belangrijke rol te spelen. Hoezeer zijn gedrag je bijwijlen ook op de zenuwen mag werken, je zal blij zijn dat hij er is om allerlei kleine en minder kleine probleempjes op te lossen als ze zich voordoen.

– Waar parkeer je hem? Je huwelijksplanner zal het allicht zo druk hebben dat hij nauwelijks iemand tot last is. Geef hem een plaatsje aan een tafel waar iederéén een beetje getikt is, of troost jezelf met de gedachte dat mensen na een paar glazen champagne geen aanstoot meer nemen aan wat dramaqueenisme.

3. Je kleine nichtje

Cute baby girl outdoors

– Waarom is ze uitgenodigd? Eigenlijk had je tegen je zus gezegd dat er geen kleine kinderen zouden worden uitgenodigd, maar om de één of andere reden is zij van mening dat die regel niet opgaat voor háár kind.

– Waar parkeer je haar? Huur desgewenst een babysit in die je nichtje gedurende de ceremonie in toom kan houden. Valt ze tijdens het avondfeest in slaap? Dan is dat het probleem van je zus en niet het jouwe.

4. De flirtgrage schoolvriend van je verloofde

De schoolvrienden van je verloofde

– Waarom is hij uitgenodigd? Die ene keer dat je hem ontmoet hebt, maakte hij onvermoeibaar avances naar jou en je vriendinnen. Je hebt geen hoge pet van hem op, maar komaan: hij is één van de beste vrienden van je toekomstige echtgenoot, dus het is ondenkbaar dat zijn naam van de gastenlijst zou worden geschrapt.

– Waar parkeer je hem? Het is waarschijnlijk een goed idee om hem een tafel toe te wijzen waar ook andere singles aan zitten. Waarschuw je vriendinnen dat ze op hun hoede moeten zijn voor hem en zijn potsierlijke versierpogingen.

5. Je baas of bazin

drinking coffee

– Waarom is hij/zij uitgenodigd? Tenzij je in staat bent om je nakende huwelijk compleet stil te houden op de werkvloer (en wie kan zoiets verzwijgen?), kan je er bijna niet omheen ook je baas en naaste collega’s te inviteren. Misschien komen ze, misschien komen ze niet, maar geef ze tenminste de kans om te weigeren.

– Waar parkeer je hem of haar? Voorzie een aparte tafel voor de mensen van je werk en laat ze ook hun partners meebrengen. Maak je niet druk over wat ze denken van je gekke vrienden in party-modus. Het is jouw dag.

6. Je zatte nonkel

De dronken oom

– Waarom is hij uitgenodigd? Hij heeft dan wel de kwalijke reputatie steevast te veel te drinken en de aap uit te hangen, hij blijft wel familie. Hem ijskoud niet uitnodigen is dus geen optie.

– Waar parkeer je hem? Hebben we het over de broer van je vader, zorg dan dat laatstgenoemde een oogje op hem houdt. Ook kan je het barpersoneel opdragen om geen alcohol te verstrekken aan mensen die duidelijk al een stuk in hun kraag hebben. Voorzie alle tafels van voldoende drinkwater en laat het eten op tijd serveren, zodat niemand kan beginnen pintelieren op een nuchtere maag. Sterkte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.