Een huwelijk organiseer je niet op een paar weken. Alleen het vinden van de perfecte locatie is al een hele klus. Over alle decoratie en accessoires nog niet gesproken … Met dit handig overzicht werk je jouw huwelijk tot in de puntjes af.

Verse bloemen

Dit is echt een must! Een paar prachtige boeketten vol fleurige bloemen staan prachtig op elk huwelijksfeest. Op tafel, aan de ingang, maar ook tijdens de ceremonie en het avondfeest. Als je maar één ding van ‘t lijstje kiest, dan moet het dit wel zijn.

Accessoires huwelijk

Ballonnen

Deze dingen zijn altijd heel mooi, toch? En dan hebben we het niet alleen over de standaard ovale ballonnen, maar zeker ook over de speciale vliegers. Denk maar eens aan de woorden ‘I Do’, ‘Love’ en ‘Married’. Allemaal mogelijk in ballonvorm! Fijn pluspunt: hier komen de mooiste foto’s van.

Gastenboek

Wil je een paar dagen na je huwelijksfeest nog eens expliciet terugdenken aan die mooie dag? Zorg ervoor dat je een gastenboek hebt, waar al je gasten hun wensen in kwijt kunnen. Vraag ze bijvoorbeeld naar de beste tips voor een gelukkige huwelijk, ideetjes voor de perfecte date, of een paar lekkere restaurants.

Gastenboek huwelijk

Een doos als brievenbus 

En om al die kaartjes van je gasten veilig op te bergen, voorzie je best een doos, of zelfs een kleine brievenbus. Zo vliegen er geen wenskaarten in het rond, en vind je achteraf elk kaartje terug.

Tafel decoratie

Een mooie tafel is veel fijner om aan te eten, zeker op een huwelijksfeest. Kies daarom voor de juiste tafeldecoratie, die mooi past in het hele plaatje. Een mooi bloemstuk werkt altijd! Of een paar mooie kaarsjes op een kleurrijke loper. Je tafel mag natuurlijk niet té vol staan met decoratie. Je hebt nog wel wat plaats nodig voor al de rest!

Accessoire tafel decoratie

Kaartjes en briefjes

Denk ook eens aan alle papieren materialen die je nodig hebt. Deze dienen niet alleen als accessoire, maar zeker ook voor een goed verloop. Denk maar eens aan de menukaart, een overzicht van de tafelindeling, en de naamkaartjes op tafel. Of het programma van de dag, met de juiste tijden en locaties.

Wegwijzers

Als je huwelijksfeest plaatsvindt op een vrij grote locatie, is het belangrijk dat je gasten goed weten waar ze worden verwacht. Het is daarom een leuk idee om voldoende wegwijzers te voorzien die je gasten begeleiden naar de juiste plaats. Zo willen ze natuurlijk graag op tijd bij de ceremonie zijn, het toilet vinden, feesten op de dansvloer, …

Camera of photobooth

Een goede fotograaf is alles! Toch is het fijn om ook andere opties aan je huwelijksfeest toe te voegen. Naast je fotograaf kun je ervoor zorgen dat ook je gasten de avond vastleggen op beeld. Dat doe je met een gehuurde of zelf gemaakte photobooth. Een camera met selfie stick, of instant foto’s in een fotoalbum: bekijk wat voor jou mogelijk is.

Accessoire foto huwelijk

Ringdoosjes

Je trouwringen, die berg je maar beter goed op voor het grote moment eindelijk daar is. Voorzie een mooi doosje dat bij de rest van je decoratie past, om ze in te bewaren. Het zijn de details die belangrijk zijn, en je feest echt helemaal af maken.

accessoire ring huwelijk

Cadeautjes voor je gasten

En om je gasten te bedanken voor hun komst, en hen een fijn aandenken mee te geven, kun je zelfs een klein cadeautje voorzien. Dat kan echt heel klein zijn, zoals een foto van jullie als koppel met een leuk tekstje erbij. Of een plantje of zakje snoep. Eender welk voorwerp dat je makkelijk kan weggeven, en heel duidelijk gelinkt is aan jullie speciale dag.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.