Je bruidsjurk is de belangrijkste jurk die je ooit zal dragen. Dat wil niet zeggen dat het de meest makkelijke jurk is die je ooit zal dragen. Als bruid maak je je waarschijnlijk nogal veel zorgen over het dragen van je droomjurk op jouw grote dag. Gelukkig vallen die verwachte ongemakjes meestal heel goed mee.

Het aantrekken

Het begint al bij het aantrekken van je bruidsjurk. Tijdens het passen was er altijd iemand bij om je te helpen. Dat is ook op je grote dag waarschijnlijk een must. De meeste bruidsjurken trek je namelijk niet op 1, 2, 3 aan. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om je getuige bij je te hebben wanneer je je klaarmaakt.

 

Kreuken in je bruidsjurk? Dat controleer je best op voorhand. Zo heb je nog voldoende tijd om je bruidsjurk volledig kreukvrij te krijgen. Dat doe je met een steamer of een warme, vochtige badkamer. De warme stoom doet kreuken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Let wel op dat je geen dikke waterdruppels hebt!

bruidsjurk trouwjurk ongeluk

De vlekken-vrees

Of het nu je eigen schuld is, of een gast even de mist in gaat: een ongelukje is snel gebeurd. Elke bruid is als de dood voor een vlek op haar bruidsjurk. Je draagt je jurk namelijk maar één kaar. Het zou een enorme zonde zijn als je dan de helft van de dag met een rode wijn-vlek rondloopt.

 

Let dus goed op tijdens het eten én het dansen. Rode wijn, donkere sauzen en vette voeding zorgt al snel voor lelijke vlekken die je er niet zo makkelijk uitkrijgt. Ook met make-up pas je best goed op. De beste raad die we kunnen geven als het toch gebeurt: blijf rustig! Begin niet meteen te vegen of te huilen. Met een noodkit aan hulpmiddelen en iemand die je kalmeert kom je al een heel eind.

bruidsjurk trouwjurk ongeluk

Het toiletbezoek

Hoe graag je het ook wilt vermijden: als bruid moet je af en toe naar het toilet. En die jurk? Die gaat gewoon mee. Je voelt het al aankomen: hoe groter de jurk, hoe groter het probleem. Heb je een lange sleep, een enorme rok of heel veel stof? Dan is het niet zo makkelijk om ‘eventjes’ naar het toilet te gaan.

 

Daarom plan je best op voorhand een aantal vast plaspauzes in op momenten waarop je daarvoor tijd hebt. Het kan namelijk wel eventjes duren voor je toiletbezoek goed en wel gelopen is. Soms het is zelfs nodig om je volledige jurk uit te trekken. Neem dus zeker je vriendin mee! Zij helpen je uit én in je jurk, of houden het overtollige stof vast terwijl jij je ding doet. Pro-tip van de experten: ga andersom op het toilet zitten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.