Heel lang geleden, was er eens een modehuis. Niet zomaar één, maar eentje met een oog voor trends in de bruidsmode. En raad eens? Het is dit modehuis dat een revolutie in de bruidsmode wereld heeft veroorzaakt. Wij vertellen je hoe dat komt.

Korsetjurken, ivoorkleurige en rode jurken: allemaal te danken aan Cymbeline

Wel 40 jaar geleden ontstond Cymbeline. Een klein modelabel, dat ondertussen is uitgegroeid tot een van de bekendste bruidsmodeleveranciers. Dat is te danken aan de baanbrekende vernieuwingen, die het label door de jaren heen in de collecties presenteerde.

Ivoorkleurige jurken zijn niet meer weg te denken in de bruidsmode van nu. Dat is een van de vele realisaties van Cymbeline. Net als transparantie silhouetten, de eerste rode trouwjurken, en zelfs de geliefde korsetjurken. Dit zagen we allemaal voor ‘t eerst bij Cymbeline.

Glam Rock

En ook met de nieuwe collectie maakt het designerteam van Cymbeline een fashion statement van formaat. De leidraad van 2018 is een combinatie tussen rock en glamour. Tussen de rebels , vrouwelijke dandy en het schattige meisje. De vrouw als moderne amazone is trots op haar vrouwelijkheid en staat zelfverzekerd in het leven. Daar draait alles rond.

Calista Face Cymbeline

Alle bruidjes aan de macht

Tijdens de fashion show van Cymbeline zien we échte girl power. Sterke vrouwen en een heleboel romantiek. Duizelingwekkende rugdecolletés, gecombineerd met stoere broeken, asymmetrische tops en transparantie creëeren een uniek gevoel dat je zelden eerder hebt ervaren. Ook de klassieke empirestijl trouwjurken doen terug hun intrede, en de enkel van de bruid piept onder elke broek of jurk uit. Er is oneindig veel variatie, en toch is elk ontwerp onmiskenbaar Frans. Van sommige jurken bestaat er zelfs een mini-versie voor het bloemenmeisje. Da’s pas écht schattig!

Bérangère Cymbeline

Vloeiende stoffen en opvallende silhouetten

De trouwjurken van 2018 bevatten tere, transparante halslijnen, diep uitgesneden rugpanden, mouwtjes van kant en hier en daar een hoge beensplit. De belijning van de pure jurken in satijn is onberispelijk. De trend van de vloeiende stoffen leent zich perfect tot soepele en vederlichte bruidsjurken , die bovendien lengte insinueren. Perfect voor de iets kleinere bruidjes onder ons. Ook voor kant blijft er een hoofdrol weggelegd. Hetzij als 3D – eyecatcher op de trouwjurk, hetzij als volumineuze rok. Één ding is zeker: de liefde spat er vanaf!

Capucine Cymbeline

Onvergetelijke kleuren voor een onvergetelijke dag 

Cymbeline is altijd vernieuwend geweest op gebied van kleur en materiaal, en dat is dit jaar niet anders. We spotten verschillende gekleurde trouwjurken in de collectie, met kleuraccenten in lichtroze, zilver en nude, overgoten met glitters en glans. Ook een roze satijnen exemplaar passeert de revue. Net als twee dramatische rode en zwarte silhouetten. En dan hebben we het nog niet gehad over de onvergetelijke volledige transparante trouwjurken. Puur vakmanschap!

Smaakt naar meer, toch? Je hebt geluk, want je kan de collectie passen in geselecteerde locaties in België. Ontdek in de winkelzoeker de dichtstbijzijnde winkel in jouw buurt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.