Dat er zoiets als een bridezilla bestaat, dat weet iedereen, maar wist je dat ook de moeder van de bruid zich tot een grote lust of last kan ontpoppen? In welke categorie valt jouw mama?

1. Controle-mama

Deze moeder wil alle aspecten van je huwelijk bepalen. Van je haarstijl over de gastenlijst tot zelfs de keuze van de openingsdans toe, soms lijkt het wel alsof ze zelf zal trouwen.

 

Hoe ga je er mee om: maak haar duidelijk dat je haar hulp en haar mening apprecieert maar dat het jouw huwelijk is. Geef toe op een aantal gebieden die niet zo belangrijk zijn voor jou, maar houd zeker vast aan je eigen stijl en voorkeuren.

2. Bank-mama

Bank-mama

Omdat ze het grootste deel van het huwelijk betaalt, heeft de mama hier het gevoel dat alle beslissingen ook door haar moeten worden goedgekeurd.

 

Hoe ga je er mee om: laat haar weten dat je dankbaar bent voor alle steun en centen die ze je geeft. Geef toe dat het zonder die steun waarschijnlijk heel wat kleinschaliger zou zijn, maar wees ook eerlijk en vraag dat ze de keuzes van jullie als koppel respecteert.

3. De apathische moeder

De apatische moeder

Deze moeder lijkt niet geïnteresseerd in het plannen van je huwelijk tot er effectief iets gepland is. Dan komt ze met kritiek of vertelt ze hoe zij het (beter) zou gedaan hebben.

 

Hoe ga je er mee om: dit is een moeilijke. Betrek deze mama in het organisatieproces, benadruk dat ze eerlijk haar mening mag geven en dat je haar betrokkenheid en zorgen echt wel apprecieert.

4. De overenthousiaste moeder

Deze moeder is heel enthousiast dat haar dochter gaat trouwen en wil er koste wat het kost het beste huwelijk allertijden van maken.

 

Hoe ga je er mee om: hou je klaar om haar enthousiasme wat te temperen. Je huwelijk is belangrijk, maar niet zo belangrijk dat je jezelf in de schulden moet steken. Leg uit dat overdreven extravagantie niet bij je past en dat je liever een leuk dan een chique huwelijk hebt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.