De mooiste dag van je leven is best tot in de puntjes verzorgd, maar tussen al dat plannen door gebeurt het al snel dat je iets over ‘t hoofd ziet. Oeps! Elk detail telt, daarom lijsten wij voor jou vijf zaken op die je wel eens zou kunnen vergeten.

De eerste indruk: je inkomhal

Het eerste dat je ziet bij eender welk huwelijk? De inkomhal. En jij weet net zo goed als ons dat de eerste indruk meteen een bepaalde sfeer zet. Hoewel je hier natuurlijk niet echt tijd spendeert, is het dus wél belangrijk om hier ‘t juiste gevoel te creëren. Dat doe je met persoonlijke details en elementen die je over de hele locatie hebt verspreid. Werk bijvoorbeeld met planten en bloemen, en voorzie een leuke quote die je gasten welkom heet.

Huwelijk details inkom welkom

De juiste sfeer: optimale verlichting

Je hebt niet alleen licht nodig om iets te kunnen zien in ‘t donker, maar natuurlijk ook om een romantische sfeer te creëren. Kies voor verlichting die past bij jouw thema en persoonlijkheid, maar vooral bij de locatie. Een grote, open ruimte wordt veel gezelliger door te werken met decoratieve lampjes met zacht licht. Vindt jouw huwelijk plaats in een eenvoudige ruimte met weinig opvallende karakteristieken? Dan kies je voor kandelaars en prachtige lusters.

huwelijk details verlichting

De eyecatcher tijdens je ceremonie: de stoelen

Niet élke stoel is belangrijk, maar wel die van jou en je partner. Jullie zijn namelijk de ster van de avond. Dat mag dan ook gezien worden aan de stoel waarop je zit. Tijdens het diner, en tijdens de ceremonie. Je kan je stoelen simpelweg prachtig versieren, of je kiest ervoor om twee speciale stoelen te kopen of te huren. Bij een ceremonie in de tuin horen houten stoelen, die je versiert met natuurlijke elementen. Industrieel? Metaal is the way to go. Of hou jij van een Franse stijl? Dan zijn gekleurde stoffen stoelen net heel aantrekkelijk.

huwelijk details stoelen ceremonie

Een foto-plek om van te smullen: de tafel voor je bruidstaart

Of je nu kiest voor een grote traditionele bruidstaart, of voor een paar creatieve alternatieven: de plek waar jouw gasten kunnen smullen van iets zoet heeft ook wat decoratie nodig. Ahja, want dit is een van de plekjes waar de meeste foto’s worden genomen. Afhankelijk van het thema van je huwelijk bekleed je de tafel met bijpassende elementen. Boho chique? Kies voor groene planten en zachte kleuren. Voor een klassiek huwelijk kies je bijvoorbeeld voor kaarsen.

huwelijk details bruidstaart

De herinnering aan je huwelijk: gepersonaliseerde bedankjes

En natuurlijk is ‘t ook belangrijk om je gasten te bedanken voor hun aanwezigheid. Da’s niet verplicht, maar wel een heel mooi gebaar. Zeker als je ze een persoonlijk geschenk meegeeft dat hen automatisch doet terugdenken aan jouw mooie dag. Ga dus niet gewoon voor een pakje muntjes, maar voor iets persoonlijk. Geef bijvoorbeeld een mini bakmix mee, met dezelfde ingrediënten als je bruidstaart. Gegarandeerd een schot in de roos!

huwelijk details cadeau bedankje

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.