Als je kan leren van andermans fouten, waarom zou je het dan niet doen? Hieronder vijf typische ergernissen van bruidsparen op hun Grote Dag, waar ze achteraf met spijt op terugblikken. Maar spijt komt te laat, en ergernis kan met onze gouden tips voorkomen worden…

1. ‘Mijn jurk zat niet goed’

Wie te lang wacht met de aanschaf van een trouwjurk of er onvoldoende de tijd voor neemt, zit niet zelden opgescheept met een exemplaar dat niet 100 procent lekker zit. Wees dus op je hoede tijdens het passen: het kleinste schurende ritsje of te strakke riempje kan behoorlijk gaan irriteren als je de jurk uren na elkaar moet dragen. Neem alleen genoegen met perfectie. Zorg er ook voor dat je schoenen ingelopen zijn wanneer je aan de start verschijnt.

2. ‘De verplaatsingen duurden te lang’

Wanneer je ceremonie en je feest qua locatie te ver uit elkaar liggen, kan dit erg vervelend zijn voor je gasten en voor jezelf – helemaal als je de parkeer- en zoektijden in rekening brengt. Zorg er dus voor dat er maximum een kwartiertje gereden dient te worden van de ene plek naar de andere.

3. ‘Iemand gaf een gênante toespraak’

genante speech op trouwdag

Het uitbrengen van een gepaste huwelijkstoast is lang niet iedereen gegeven. Hoe vaak valt het niet voor dat een beschonken vriend of nonkel ongevraagd een speech afsteekt die minder op de lachspieren dan op de zenuwen en op je schaamtegevoel werkt? Hou daarom de regie stevig in handen: bepaal vooraf wie tijdens je feest het glas mag heffen en wie niet. Heb je een ceremoniemeester, zorg er dan voor dat hij hier nauwkeurig op toeziet.

4. ‘We werden de hele dag geleefd’

Je huwelijksdag is per definitie razend druk en dichtgeplamuurd met formaliteiten en plichtplegingen. Van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht hol je van hot naar her, zonder dat je de tijd hebt om van het gebeuren te genieten. Probeer daarom bewust rustmomenten in te lassen om te praten met je favoriete genodigden en – niet te vergeten – met elkaar. Het is trouwens geen schande om er op een onbewaakt moment eventjes tussenuit te glippen met zijn tweetjes.

Wind je niet op over details, maar neem ieder moment ontspannen en ‘mindful’ in je op. Je beleeft deze dag namelijk maar één keer.

5. ‘We zijn te snel op huwelijksreis vertrokken’

koppel loopt naar vliegtuig voor huwelijksreis

Voor veel bruidsparen is de honeymoon als het ware een verlengstuk van het huwelijksfeest. Ze vertrekken meteen ‘s anderendaags al op reis, terwijl dat toch echt geen verplichting is. Geef jezelf de kans om even op adem te komen en na te genieten van jullie feest en de cadeautjes die jullie gekregen hebben. Stel je huwelijksreis gerust enkele dagen of weken uit, tot jullie er de energie voor hebben. Ook reizen kan immers best vermoeiend zijn. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.