Je hebt dé perfecte locatie gevonden voor jouw huwelijk. De ligging kon niet beter, de tuin is prachtig, en de catering is ongelofelijk! Toch is er één ding dat je niet helemaal ziet zitten. Daarvoor laat je die ideale locatie natuurlijk niet vallen. Nee hoor, je gaat op zoek naar een oplossing. Wij bespreken drie veel voorkomende ergernissen, en geven je meteen een handige oplossing mee.

“De receptiezaal is groot en open, maar wij willen een intiem gevoel.”

Oplossing: Een grote ruimte met een hoog plafond kan al snel enorm lijken. De enige oplossing? Kleinere ruimtes creëren. Dat klinkt logisch, maar hoe doe je dat dan? Niet door muren te bouwen, maar door optisch te spelen met decoratie. 

 

Gebruik het plafond in je voordeel: hang bloemstukken op, of maak gebruik van mooie grote lusters, die je laag boven de tafels laat hangen. Zo verlaag je het plafond, en leg je de nadruk op de elementen in de ruimte, in de plaats van op de ruimte zelf.

 

Meer ruimte betekent ook dat je meer plek hebt om gezellig hoekjes te maken. Huur een photobooth en geef deze een mooi plekje. Maak een zithoek, met mooie zetels en gezellige kussens. Werk eventueel met gordijnen om ruimtes af te sluiten.

decoratie ruimte locatie feestzaal
“De gordijnen in de feestzaal zijn écht niet mijn ding!”

Oplossing: De eerste optie is heel simpel. Je vraagt gewoon of de gordijnen weg mogen. Gaat de verhuurder van de zaal hiermee akkoord? Dan heb je geluk! Kan het niet? Dan moet je op zoek naar een andere oplossing. En die is eigenlijk nogal voor de hand liggend. 

 

Je zorgt gewoon voor een paar nieuwe gordijnen, die je makkelijk over de huidige gordijnen kan bevestigen. Die kun je makkelijk huren. Vind je niet wat je zoekt? Dan kun je ook een goedkope stof kopen en bevestigen aan de bestaande gordijnen. Dat hoeft niet perfect te zijn. Zolang ze de huidige stof bedekken is het helemaal prima!

“De vloer verpest het uitzicht van de rest van mijn decoratie”

Oplossing: En als alles perfect lijkt te zijn, maar enkel en alleen de vloer een doorn in het oog is, bestaat zelfs daar een oplossing voor. Je plaatst je tafels gewoon op zo’n manier dat de vloer gewoon niet opvalt. Eventueel kun je zelfs een tijdelijke vloer voorzien. Je kan namelijk gewoon een vloer huren. Zo’n vloer is snel gelegd, en ook weer snel weggehaald. 

 

Ook tapijten kun je makkelijk huren om de vloer te bedekken. Simpel toch? Bovendien kun je de de aandacht van je gasten makkelijk van de vloer afleiden, door hun blik hoog te houden. Zet geen bloemstukken op de grond, maar plaats ze hoog, versier je muren en denk aan mooie decoratie voor aan het plafond. Wedden dat niemand iets negatief te zeggen heeft over je vloer?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.