The Essense-bruid deinst er niet voor terug om fashion-forward trends uit te proberen, maar kent tegelijkertijd haar persoonlijke stijl en zal hier altijd trouw aan blijven. De heersende modetrends integreert zij probleemloos, maar haar persoonlijkheid zal altijd blijven doorschemeren. Net zoals we het graag hebben!

Natuurlijke schoonheid die elke bruid laat stralen

De geschiedenis van Essense begint in het Australische Perth. Hoofdontwerpster Martine Harris droomde ervan om een bruidscollectie te ontwerpen die de natuurlijke schoonheid van bruiden op een ongecompliceerde manier accentueert. Van alle bruiden trouwens, want ook de vollere bruid blijft niet in de kou staan.

Een doel dat dit modelabel steeds voor ogen houdt, is dat ze niet willen dat de bruid zich in haar bruidsoutfit verkleed voelt of overschaduwd wordt door de jurk. Ze ontwerpen daarom een look die naturel ademt. Zo creëren ze bruidsjurken die de schoonheid van de bruid benadrukt, zodat de meeste aandacht volledig op haar is gericht.

d2323_ad2_-_essense_of_australia bruidsjurk

Romantisch, couture of een eigen combinatie

In deze collectie zien we vier belangrijke trends terugkomen. Een eerste heeft alles te maken met structuur. Essense of Australia maakt dit jaar gretig gebruik van kant, en verwerkt het op een bijzondere manier in de bruidsjurk, zodat er een honinggraatmotief verkregen wordt. De open rug kaapt genadeloos de hoofdrol weg en wordt verfraaid met details zoals dunnen zilverkleurige straps of een dun laagje tule. De V-neckline flatteert elke bruid. De bohemian style is eveneens onmiskenbaar aanwezig, maar krijgt een moderne twist. Luchtige chiffon rokken worden gecombineerd met lijfjes in kant en off-the-shoulder mouwen.

 

Voor de bruid voor wie het allemaal een beetje glamoureuzer mag zijn, er de jurken met rijkelijk kralenwerk. Het resultaat is een unieke vintage-meets-modern stijl. De stoffen spelen uiteraard een grote rol. De crêpe chiffon is een zachte, vloeiende stof die zich perfect leent voor vintage en boho-chic jurken. Mikado zijde is dan weer het ideale alternatief voor eenvoudige en strakke silhouetten.

D2320 AD1 - Essense of Australia bruidsjurk

Een overvloed aan looks voor één sterke bruid

En ook plussize bruiden hoeven zich in de paskamer nooit ongemakkelijk te voelen. Integendeel: het Essense-team gebruikt verschillende technieken om een bruid haar natuurlijke rondingen te accentueren en te flatteren, ongeacht haar kledingmaat. Het lichaam wordt optisch verlengd dankzij verticaal kralenwerk. Kant wordt zo geplaatst zodat het lijkt alsof de taille smaller is. De voering van de bruidsjurken bieden de bruid bovendien extra steun en comfort.

D2399 AD2 - Essense of Australia bruidsjurk

Ben jij een naturel bruid? Dan zijn de prachtige bruidsjurken van Essense of Australia vast iets voor jou. Ontdek in welke winkel ze jouw favoriete jurken verkopen, met de winkelzoeker op de website.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.