Een fotograaf op je trouwfeest is een echte must. Door de juiste persoon in te huren zorgen jullie samen voor de mooiste herinneringen aan je bruiloft. Toch zijn er ook mogelijkheden om zelf voor nog heel wat leuke foto’s te zorgen op de grote dag. Een photobooth bijvoorbeeld. Of je maakt je eigen mooie fotoplekje. Zin om zelf aan de slag te gaan? Dan hebben wij een paar leuke ideeën.

Fun met Polaroid

Dé ideale manier om je gasten als fotograaf in te schakelen is door één of meerdere Polaroid camera’s te laten rondgaan op je huwelijksdag. Voorzie voldoende prints (deze koop je apart), en zorg ervoor dat je gasten op de hoogte zijn van je idee. Je kan de camera rond laten gaan van gast tot gast, tot in elk hoekje van de locatie, maar je kan ook zelf een leuk hoekje maken met de nodige rekwisieten. Denk in ieder geval zeker aan een mooi fotoboek of een ander leuke setting waar je bezoekers alle foto’s van de avond kunnen achterlaten. Klaar is kees!

photobooth polaroid

Open air booth

Wil je achteraf écht de sfeer kunnen opsnuiven? Dan is het vaste een leuk idee om een open-air booth te voorzien. Zo’n ‘booth’ is eigenlijk helemaal geen aparte ruimte of kamertje, maar wel een klein plekje voorzien voor foto’s, gewoon in de ruimte waar je feest en receptie plaatsvinden. Je zorgt voor een professionele camera, en eventueel een paar lichtarmaturen, gericht naar de ‘place to be’. Op die manier houdt je de party people op de achtergrond, en neem je heel wat sfeer mee in de foto.

Een extra tip: het is handig als je zelf iets van zo’n camera kent, of als iemand je ermee kan helpen. Door de camera juist in te stellen neem je een heldere foto, ligt de focus op de gasten, en niet op de achtergrond. Vergeet zeker niet om een paar keer te testen om zeker te zijn!

photobooth openair

Herinneringen in slowmotion

En als je al van foto’s houdt, dan ben je vast helemaal in de wolken van video. Geen lange speelfilms natuurlijk, maar wel korte, leuke video’s. Deze neem je op in een aparte en heldere ruimte. Stel de camera zo in dat er een paar minuten gefilmd wordt. Later verander je die in een paar kliks in een slowmotion versie, of misschien wel een gif. Confetti, iemand? Of waarom geen bellenblazers? Visuele effecten maken het helemaal af, en geven je booth een originele twist. Graag gedaan!

Een levensecht portret

Ben je op zoek naar iets helemaal anders, maar wil je wel de sfeer van je trouwfeest en gasten vastleggen? Dan kun je ook een kunstenaar huren. Iemand die mooie portretten tekent of schildert. Wie wilt er nu geen kunstwerk van zichzelf op een trouwfeest? Juist! Laat een artiest komen die in een hoekje apart een leuke tekening van je gasten maakt. Ben je iemand met veel humor? Dan is een karikatuur artiest misschien een nog beter idee!

Een extra tip: Heb je een groot feest met veel gasten? Dan is dit idee misschien niet helemaal haalbaar. Hoewel zo’n artiest heel leuk is, wil je natuurlijk geen lange wachtrijen creëren. Zo’n portret is namelijk niet op 1, 2, 3 klaar. Deze mogelijkheid is vooral een goed idee voor kleinere trouwfeesten. Pure entertainment, én zo heb je meteen een cadeau voor je gasten. Win-win!

photobooth artiest portret

De juiste stemming

En als je heel creatief bent, kun je ook zelf een volledige photobooth maken. Het belangrijkste daarbij is dat je de juiste stemming creëert. Wat is het thema van je huwelijk? Hoe zit het met andere decoratie? Gebruik dit om een leuke en sfeervolle ruimte te maken. Zorg voor de juiste achtergrond, met de nodige rekwisieten. Ook dat kun je zelf maken, of gewoon ergens kopen.

photobooth stemming

Wat je ook kiest om te doen: de mooiste herinneringen creëer je zelf. Als pas getrouwd koppel straal je als nooit tevoren, en daar worden je gasten automatisch gelukkig van. Een mooi plaatje, dat heb je dus altijd!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.