Iedereen lachen en cheeeeeeeese! Was het maar zo makkelijk om de perfecte trouwfoto’s te maken tijdens jouw mooie dag. Jammer genoeg bestaat er geen wondermiddeltje, maar gelukkig hebben wij wél een geheim recept waarmee je al een heel eind komt.

Ontdek je persoonlijke stijl

Maak je huiswerk! Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk als je de allerbeste trouwfoto’s wilt verkrijgen. Haal inspiratie uit de foto’s van vriendinnen, ontdek verschillende shoots op Pinterest, en leer wat jij wél en niet leuk vindt. Zo kom je er al snel achter welke sfeer je wilt meegeven aan je foto’s, en da’s een belangrijke eerste stap.

huwelijk fotografie

Ga op zoek naar de fotograaf die bij je past

Op basis van die stijl kun je pas op zoek naar de perfecte fotograaf voor jouw huwelijk. Vraag verschillende prijsoffertes aan bij een aantal van je favorieten, en spreek een keer af met de toppers. Je fotograaf is de hele dag op je trouwfeest. Het kan dus maar beter ook een beetje klikken. Bespreek de stijl die je wilt, de locatie waar je wilt shooten, het type gasten op je feest … Alles wat volgens jou belangrijk kan zijn om de beste trouwfoto’s te maken.

Stel een lijstje op van musthave-shots

Maak een overzicht van welke momenten je zeker wilt vastleggen op beeld. Dat zijn de belangrijke momenten waar je voor altijd naar terug wilt grijpen. Denk aan de eerste keer dat jullie elkaar zien, je bruidsjurk, een foto met je ouders, … Natuurlijk moet je hierin wel realistisch zijn: niet alles kan. Afhankelijk van je locatie, budget en tijdsplanning maak je een voorstel dat je naar je fotograaf stuurt. Hij of zij weet er vast wel raad mee.

 

Inspiratie nodig voor die lijst? Dat vind je hier: Je huwelijksfoto’s? Deze lijst zal je gegarandeerd inspireren.

Oefening baart kunst: perfectioneer je lichaamshouding

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is een heel goed idee om je lichaamshouding te oefenen. En je weet: oefening baart kunst. Na een tijd oefenen perfectioneer je je houding, en dat zorg voor mooiere foto’s. Hoe je dat doet? Je vindt een heleboel tips en tricks online. Lees er eens door, ontdek wat voor jou werkt en oefenen maar! Doe het samen, ‘s morgens net voor jullie gaan werken, of ‘s avonds wanneer jullie gaan slapen.

Maak een touch-up kit voor belangrijke momenten

Wil je je écht zelfzeker voelen? Dan is een touch-up kit een handig hulpmiddel. Geen enorme toilettas vol make-up, maar wel een klein tasje met een paar absolute musthaves. Ook al doet het geen wonderen, je zelfvertrouwen krijgt wel een instant boost, en dat is het aller belangrijkst.

 

Weet je wie daar trouwens de perfecte persoon voor is? Je getuige! Ze is niet voor niets je redder in nood. 

bruid make-up tas

Plan ongeplande momenten

Hoewel je absoluut een lijst nodig hebt met foto’s die je zeker wilt laten maken, moet je er ook rekening mee houden dat een te strakke planning er ook voor kan zorgen dat je foto’s niet altijd even authentiek zijn. De remedie: plannen. Klinkt vreemd, maar is het niet. Door een moment in te plannen voor ongeplande en impulsieve foto’s creëer je de fijnste momenten. En dat is er aan te zien!

Maak maximaal gebruik van natuurlijk licht

Licht is je allerbeste vriend op je trouwdag. Met natuurlijk daglicht creëer je de mooiste foto’s. Altijd. Natuurlijk heb je wel een aantal hulpmiddeltjes om een ruimte lichter te maken, maar dat resulteert al snel in flashback of rode ogen. Precies, dat wil je net vermijden. Ga daarom op zoek naar mooi natuurlijk licht, en profiteer ten volle van de zon die je krijgt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.