Wil je een huwelijksfeest waar nog langer over gepraat wordt? Dan moet je je gasten in de watten leggen, van begin tot eind. En dat lijkt gemakkelijker dan het is. Wij verzamelden de afgelopen jaren al een heel aantal geheimen die keer op keer zorgen voor een onvergetelijk feest. Die delen we vandaag met jou.

Gevulde buiken

Ooit op een huwelijk geweest met een grommende maag? Juist ja, niet aangenaam. Honger hebben is nooit leuk, en zeker niet als er nog heel wat drank bij te pas komt. Die combinatie kennen we allemaal. Zorg dus voor een lekker diner voor je gasten, waarmee ze wel even gevuld blijven. En ook je avondgasten appreciëren het zeker en vast als je nog een late night snack voorziet. Altijd lekker, zo’n kleine hamburger als opkikker, toch?

verwennen eten

Kort en krachtig

Geeft iemand een speech? Super leuk! Toch heeft niemand zin om een uur te luisteren naar de ‘goei mopjes’ van je nonkel, of een uitgebreide uiteenzetting van de zin van ‘t leven. Hou speeches dus beperkt. Zorg ervoor dat je gasten niet verveeld raken van lange monologen. Maak het kort, maar krachtig, en gebruik muziek, video of foto’s voor wat variatie.

Comfortabel feesten

Niets zo vervelend als je oncomfortabel voelen op een trouwfeest, op eender welke manier. Kans dat het te koud wordt? Voorzie dekentjes voor je gasten. Pijnlijke voeten na een hele dag op hoge hakken te wandelen? Een paar slippers doet wonderen! Deze simpele oplossingen kosten niet veel, maar zijn wel échte lifesavers.

verwennen dekentje

Fris in 1, 2, 3

Zijn een deel van je gasten al sinds de middag aanwezig? Ook zij willen zich tussendoor vast even opfrissen. Help hen een handje, door een opfrismandje in de toiletten te plaatsen. Wat daar zoal in zit? Verfrissingsdoekjes, deodorant, muntjes of kauwgom, parfum, haarspray, speldjes, … Alles wat je denkt dat je gasten wel eens nodig zouden kunnen hebben.

Structuur en overzicht

Het is erg fijn als je op voorhand weet wat je kan verwachten van een huwelijk. Zeker als je de hele dag aanwezig bent. Geef je gasten daarom ‘t programma van de dag mee. Zo weten ze wat er op welk moment te doen is, en kunnen ze zich voorbereiden op het programma.

Leuke activiteiten

En terwijl het pas getrouwde koppel foto’s laat maken, of even van elkaars liefde genieten, net na de ceremonie, is het belangrijk dat je gasten nog voldoende entertainment hebben. Voorzie dus een leuke activiteit voor je gasten, zowel voor kinderen als volwassenen. Dat doe je met spelletjes, photobooths, …

wet verwenmoment ontbijt

Feesten zonder zorgen

Komen veel van je gasten van ver? Of voorzie je een knaller van een avondfeest? Zorg er dan voor dat je gasten weten welke mogelijkheden er zijn om veilig en wel terug thuis te raken. Zoek de nodige informatie op over taxibedrijven, openbaar vervoer of zelfs hotels. Print de informatie af op een leuk kaartje, en geef het mee af met de uitnodiging.

verwennen taxi

Lekkere drankjes

Het spreekt voor zich dat je zorgt voor lekkere wijn bij het diner, en voldoende drankjes tijdens ‘t avondfeest. Veel cocktailfans onder je vrienden? Dan regel je misschien zelfs een cocktailbar! Zorg er in ieder geval voor dat er voldoende opties zijn. Ook voor mensen die geen alcohol drinken.

verwennen drankje

Dansen, dansen

En om de beentjes los te gooien in de avond heb je natuurlijk knallende muziek nodig. Voorzie een fijne mix van verschillende stijlen, zodat iedereen tenminste één keer op de dansvloer heeft gestaan, of een volledig nummer heeft kunnen meezingen. Sfeer gegarandeerd!

Ontspannen en weer gaan

Tussen al dat dansen door willen je gasten vast ook eens even rusten. Daarom is het leuk om een ruimte te voorzien waar je gasten precies dat kunnen doen: even zitten, in de ogen wrijven en de voeten ontspannen, om dan weer te gaan shaken.

Een bedankje

En om de avond af te sluiten is het altijd aangeraden om een klein bedankje te voorzien voor al je gasten. Voor hun prachtige dansmoves, het cadeau, hun wensen en fijne aanwezigheid. Zo zet je ze nog even in de bloemetjes, en geef je ze meteen iets mee om voor altijd aan jullie terug te denken. Bedankt!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.