Op je bruiloft wil je er op en top in shape uit zien. Fit en gezond, klaar voor een nieuw leven. Raad eens? Dat is een werk van lange adem. Je kan niet ineens de maand voorheen stevig diëten om op je huwelijksdag de allerbeste resultaten te zien. Hoewel je natuurlijk wel gewicht kunt verliezen op korte termijn, is het veel moeilijker om helemaal mentaal en fysiek voorbereid te zijn. Daarvoor moet je proactief starten, met nieuwe goede gewoontes. Zo bereid je je pas écht goed voor op de mooiste dag van je leven.

Leer open en duidelijk te communiceren

Wat communicatie met je gezondheid te maken heeft? Heel veel, eigenlijk. Een open en transparante communicatie tussen jou en je partner resulteert in duidelijke afspraken en veel inzicht. Dat bespaart in de toekomst heel wat tijd en frustraties. Daar word je automatisch gelukkiger én rustiger van. En da’s pas écht goed voor je gezondheid.

Werk aan je zelfbeeld

Ben je soms nogal onzeker, of kan je zelfbeeld wel een boost gebruiken? Start niet met een crashdieet of opvallende ingrepen, maar werk aan kleine dingen die jou helpen om je goed te voelen. Ben je een moeilijke beslisser? Probeer elke dag een moeilijke beslissing te maken. Heb je weinig hobby’s? Probeer elke dag iets nieuws. Daag jezelf uit, zodat je achteraf trots kan zijn op wat je hebt bereikt. Door elke dag iets klein te doen waar jij je goed door voelt krijg je automatisch een beter zelfbeeld. Tijd om te stralen!

Neem voldoende schoonheidsslaapjes

Zorg ervoor dat je lichaam volledig is uitgerust. Dat doe je met voldoende slaap. Hoeveel? Dat is nogal afhankelijk van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben al genoeg met 6uur slaap per nacht. Anderen hebben daarentegen eigenlijk ongeveer 9uur nodig om écht uitgerust te zijn. Wat vooral belangrijk is, is je slaapritme. Ontwikkel een vast patroon (lees: ‘s avonds altijd op hetzelfde uur naar bed en ‘s morgens altijd op hetzelfde uur terug opstaan), waar je lichaam aan kan wennen. Na een paar weken merk je écht al een verschil.

Bruiloft schoonheidsslaapje bed

Creëer rust in je geest

En als je lichaam voldoende moet rusten, moet je geest dat ook. De beste tip daarvoor: meditatie. Met meditatie leer je om aanwezig te zijn in het heden, zodat je intenser kan genieten van je leven. Eigenlijk zijn er geen regels. Je moet gewoon een paar minuten niets doen. En dat klinkt makkelijker dan het lijkt. Tijdens die paar minuten probeer je sterk te focussen op je ademhaling en je lichaam. Na een paar sessies word je je bewust van je lichaam, en je omgeving. Dat heeft een positieve invloed op je concentratievermogen en je algemeen welzijn. Dat laat je toe om gefocust te plannen. Zo geniet je nog sterker van je bruiloft.

Kies voor een gezond dieet

Wat voor jou werkt, werkt voor iemand anders misschien niet. Kies de juiste voeding voor jouw lichaam en jouw levensstijl. In ieder geval is het belangrijk om veel groenten en fruit te eten, en altijd te kiezen voor een gebalanceerde maaltijd. Ook alcohol en frisdrank zijn boosdoeners. Betekent dit dat je geen glaasje wijn meer mag drinken tijdens een romantisch diner? Absoluut niet! Het betekent wel dat je bewust om moet gaan met je voeding. Stel een paar realistische doelen op voor jezelf, maar wees flexibel. Dat frietje met mayonaise kan heus geen kwaad als je altijd gebalanceerd eet. Ontdek de balans die bij je past, en hou die aan.

bruiloft gezond dieet

Verwen je lichaam

Boek eens een manicure, geef je haar een heerlijk masker en ga eens wat regelmatiger langs bij je schoonheidsspecialist: verwen je lichaam. Als er één gelegenheid is om je eens helemaal te laten gaan, is het dit wel. Natuurlijk moet je niet gaan overdrijven. Je wilt er nog wel natuurlijk uitzien op je speciale dag. Het is een kwestie van je natuurlijke glow te boosten. Bovendien helpt het je ontspannen, en da’s een must in drukke tijden.

Blijf in beweging

En waar er gezonde voeding is, is er ook beweging. Fit en gezond zijn betekent ook dat je af en toe uit je zetel moet komen om de beentjes los te zwieren. Doe jij dat tijdens een danssessie of liever in de fitness? Da’s volledig jouw keuze. Je hoeft natuurlijk geen topsporter te worden, maar een beetje beweging helpt je om jouw doelen nog sneller te bereiken. Bovendien voel je je beter in je lichaam. Alles is nét iets strakker, en nét iets fitter. Dat geeft een heerlijk gevoel.

Bruiloft beweging wandeling

Volg jij deze tips op? Dan ben jij binnenkort gegarandeerd een fitte bruid die écht straalt. Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Met de juiste professionals aan je zijde behaal je de allerbeste resultaten. Succes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.