Een bruiloft zonder professionele fotograaf is vandaag de dag ondenkbaar. Wie zijn trouwalbum echter wil aanvullen met ander, minder ‘officieel’ beeldmateriaal, kan daarvoor een beroep doen op zijn gasten. In dit artikel geven we je vier tips om je genodigden aan te zetten tot het maken van leuke sfeerfoto’s.

Interactiviteit: dat is anno 2017 meer dan ooit de sleutel tot een geslaagd huwelijksfeest. Geen betere manier om je gasten voor de volle 100% bij je bruiloft te betrekken dan een speciale hashtag, die gebruikt kan worden op sociale media als Facebook, Instagram en Twitter. Denk bijvoorbeeld aan een hashtag als #Rik&Rosie4ever – we zeggen maar wat. Het zal je familie en vrienden inspireren om zoveel mogelijk speciale momenten van je Grote Dag vast te leggen en te delen met de rest van de wereld.

Daarbovenop kan je je gasten op verschillende manieren stimuleren om mooie en originele plaatjes te schieten. Je ‘echte’ huwelijksfotograaf kan tenslotte niet overal tegelijk zijn. We zetten hieronder vier voorbeelden op een rijtje.

1. Een Polaroid-gastenboek

polaroid foto's trouwfeest

Er was ooit een tijd dat digitale camera’s, smartphones en instagram niet bestonden. Toch hadden mensen een apparaat dat hen toeliet om ‘instant’ te genieten van de kiekjes die ze zojuist gemaakt hadden. Een Polaroid drukt de foto gewoon zelf af zodra je op het knopje drukt. Wie een vrolijke retro-toets wil toevoegen aan zijn trouwalbum, kan dus één of enkele Polaroid-toestellen beschikbaar stellen tijdens het feest, zodat genodigden zichzelf kunnen fotograferen terwijl ze uit hun dak gaan op de dansvloer. Voorzie een plek waar ze de genomen foto’s kunnen achterlaten, al dan niet met een handgeschreven boodschap erbij.

2. Wegwerpcamera’s

Een andere analoge oplossing, die vroeger erg populair was op bruiloften maar die sinds de opkomst van de mobiele telefoon in de verdrukking is geraakt (wat ons betreft ten onrechte!), is het lukraak uitdelen van goedkope wegwerpcamera’s. Eenmaal de filmrolletjes ontwikkeld zijn, zullen jullie gegarandeerd enkele verrassende plaatjes aantreffen die goed zijn voor een glimlach.

3. Een iPhone video stream

trouwfoto's met smartphone

Vraag aan je gasten om zelfgemaakte filmpjes te posten op sociale media, uiteraard met gebruikmaking van jullie unieke hashtag. Wat is er leuker om de avond zelf al (of ’s anderendaags) door al die knotsgekke amateurvideo’s te scrollen?

4. Doe-het-selfie

Met behulp van je iPad of andere tabletcomputer kan je perfect een selfie-station inrichten dat niet moet onderdoen voor een echte fotocabine. Leg er wat ludieke rekwisieten bij en laat je vrienden en familie hun gang maar gaan. Iedereen houdt ervan selfies te maken, dus kan je er net zo goed je voordeel mee doen. Niet alleen zijn de foto’s een leuke herinnering voor later, je kan ze ook in real time op Instagram plaatsen of projecteren op een groot scherm in de feestzaal. Lachen!

5. Een photobooth op je trouwfeest

Weddingbooth op trouwfeest

Een Photo Booth op je trouwfeest is helemaal in. Je kent ze zeker wel: die leuke hokjes die je vroeger alleen in treinstations zag. Ze komen in alle vormen en modellen: Flitspalen, caravans of een spiegel met een camera in verwerkt. Je gasten kunnen samen of alleen een foto laten maken wanneer zij dat willen. Met snorretjes, maskers en andere attributen worden het zeker leuke foto’s.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.