Zodra mensen erachter komen dat je in het huwelijksbootje stapt, zal je langs alle kanten overstelpt worden met goedbedoeld maar vaak barslecht advies. Neem de dingen waar je achter staat gerust ter harte en laat al de rest maar lekker links liggen. Dit zijn enkele van de slechtste adviezen die je als kersvers verloofd paar kan krijgen:

 

“Verstop een bankrekening voor je partner”

Het kan verstandig zijn om een eigen rekening te houden nadat je getrouwd bent, maar het is een slecht idee om niet helemaal transparant te zijn met je partner. Een huwelijk is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en al meteen dingen gaan verstoppen voor elkaar is dus zowat het slechtste wat je kan doen.

“Ga nooit boos naar bed”

Het is een hardnekkig en steenoud cliché: ga nooit boos naar bed als je relatie je lief is. Maar is dat eigenlijk wel zo slim? Sommige conflicten los je nu eenmaal niet in een dag op. Akkoord, als jullie gekibbeld hebben omdat de afwas al een week blijft staan is het een goed idee om de dingen even uit te praten en om niet koppig vast te houden aan je gelijk, maar als je er niet meteen uit raakt is het beter om er gewoon een nachtje over te slapen. Bij mensen die moe zijn lopen de emoties sneller hoog op, en die problemen, die zijn er morgen ook nog.

“Een huwelijk moet perfect zijn. Je zal wel snel weten of het goed zit tussen jullie!”

Als je dacht dat twee ‘perfecte’ partners bij elkaar zetten vanzelf zou leiden tot een perfect huwelijk, dan zou je nog wel eens kunnen schrikken. Aan een goed huwelijk moet je beiden werken. Natuurlijk zitten jullie wel al in de juiste richting: jullie zien elkaar graag en beloven elkaar eeuwige trouw. Met die motivatie en een open geest kom je al een heel eind.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.