De openingsdans is veruit het mooiste moment van het hele avondfeest. Al je vrienden en familie kijken mee terwijl jullie voor de eerste keer ooit een dansje placeren als man en vrouw. Haal de aanstekers, de vuurwerkstokjes en de servetten dus maar alvast boven. Heb je al nagedacht over de openingsdans? Nemen jullie enkele lessen of wordt het improviseren geblazen? Wij zetten enkele openingsdansen op een rijtje van makkelijk naar moeilijk. Zo kan je snel zien welke dans iets voor jullie is.

Poepsimpel: De traditionele slow

Absoluut geen zin om te oefenen voor jullie huwelijksdans? Kies dan voor een traditionele slow. Ook 10-jarigen hebben de kunst van het schuifelen onder de knie, dus zelfs met twee linkervoeten kan het helemaal niet fout gaan. Stress? Nergens voor nodig.

Goed voor beginners: De paso doble

Helemaal onder de indruk van de tango of de flamenco maar nog niet zoveel danservaring? Laat alsnog de vonken van de dansvloer spatten met een zwoele paso doble. Deze Latijns-Amerikaanse dans is vrij eenvoudig aan te leren maar ziet er best indrukwekkend uit. Ideaal voor het passionele bruidskoppel.

Een voorproefje:

Niet te makkelijk, niet de moeilijk: de wals

Met een wals kom je moeiteloos elegant over. Nu ja, eens je de pasjes onder de knie hebt natuurlijk. Het tempo is in het begin een beetje lastig om goed te krijgen, maar als dat je lukt ben je al zoveel stappen dichter bij een openingsdans waar mensen nog lang over zullen praten!

Even oefenen:

Voor gevorderden: de tango

Zwoel en sensueel. Als er ooit een dans van de liefde was, dan is het wel de tango. Passie valt niet te temmen, en dat kan je ook zeggen van deze dans. Er zijn geen vaste danspassen, en voor deze indrukwekkende openingsdans kan je dan ook best een dansleraar inschakelen.

Onze favoriet:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.