Eindelijk! Tijd voor jouw dag! Je kijkt al maanden (of zelfs jaren?) uit naar deze fantastische dag: je huwelijksdag. En natuurlijk weet je perfect hoe deze dag er precies uit zal zien. Of toch niet? Veel bruidjes hebben moeite met het plannen van de dagindeling van hun huwelijk.

 

En eerlijk? Dat is ook niet altijd een makkelijke taak. Veel hangt af van het aantal gasten dat je hebt, de locatie die je hebt gekozen, en de activiteiten die je hebt gepland. Toch is het fijn om een soort van leidraad te hebben waar je mee kan starten. Die leidraad vind je bij ons.

De ochtend van je huwelijk

Tijd om op te staan!

 

Waky waky! Tijd om op te staan. Heb je een lange dag gepland vol activiteiten? Dan sta je best vroeg op. Dat lijkt misschien moeilijk, maar de adrenaline die door lichaam stroomt maakt alles een stuk makkelijker! Neem een frisse douche, trek je mooiste badjas aan, en ga naar de keuken.

Een leuk idee voor in de ochtend? Nodig je naaste familie uit om samen met jou en je getuige te genieten van een lekker ontbijt. Zo kunnen jullie nog even genieten van de rust, en misschien zelfs al een eerste traantje laten.

dagindeling huwelijk ontbijt
Liefde op ‘t eerste zicht

Buikje vol? Dan is het tijd om je klaar te laten maken. Dat kun je doen bij de kapper en visagiste, maar je kan er ook voor kiezen om dit bij je thuis te laten doen. Zolang je er maar op en top uitziet als een bruid. Geniet van dit moment, en vergeet zeker niet om jezelf te bewonderen in de spiegel.

 

En dan is het tijd voor le moment suprême: je trouwjurk. Vraag je getuige om je te helpen bij het aantrekken van je trouwjurk, doe al je gekozen accessoires aan, en voila: daar is het moment waarop elke vrouw zich het allermooist voelt.

 

Komt de bruidegom je oppikken bij je thuis? Dan is dit hét uitgelezen moment. Jij opent de deur als hij aanbelt, of jullie spreken af op een speciaal plekje in de buurt. Dit is jullie moment! De enige die er wel echt bij moet zijn? De fotograaf natuurlijk, om dit gevoel vol liefde vast te leggen op beeld.

Dagindeling huwelijk bruidsjurk
Alles op beeld

Hierna is ‘t tijd voor de eerste foto’s. Dit is het moment waarop jullie waarschijnlijk het meest stralen. Ga naar een mooie locatie, of trek naar een plek die voor jullie veel betekent. De fotograaf doet hier z’n ding, en neemt de mooiste professionele trouwfoto’s van jullie als prachtig koppel.

 

Keren jullie erna terug naar huis? Gaan jullie meteen door naar de huwelijkslocatie, of spreken jullie af met naaste familie voor een lekkere lunch? Dat hangt helemaal van jullie wensen af. Zolang jullie maar voldoende tijd voorzien om alles op ‘t gemak te laten verlopen. Je dag vliegt voorbij. Een overhaaste sfeer kun je dus wel missen.

 

En wat dan met jullie gasten in de tussentijd? Die houden zich vast wel bezig. Met het napraten over jullie prachtige looks bijvoorbeeld, hun verwachtingen van de dag, en herinneringen van jullie als koppel. Of wie weet zijn ze wel klaar om jullie huis helemaal te versieren, als verrassing voor het kersvers getrouwde koppel …

dagindeling huwelijk bruid bruidegom

De namiddag van je huwelijk

Het officiële gedeelte

Tijd voor ‘t officiële gedeelte van de dag: de wettelijke trouw in ‘t gemeentehuis. Sommige koppels kiezen er bewust voor om dit op een andere dag te doen. Dat kan een dag voordien, maar zelfs een aantal weken op voorhand, als dat is wat je wilt. Vraag in ieder geval op voorhand naar een timing bij je gemeentehuis. Zo weet je hoeveel tijd je hiervoor moet voorzien. Je gasten staan in ieder geval al op je te wachten als je aankomt bij het gemeentehuis.

 

Waarschijnlijk drink je na het officiële gedeelte op het gemeentehuis zelf nog een glaasje met al je daggasten, voor je naar de volgende locatie verhuist. En dat is de locatie van je ceremonie. Dat is vaak in een kerk, maar kan ook op een alternatieve plek georganiseerd worden. Het is namelijk zeker niet verplicht om te trouwen in een kerk, als dit voor jou niet meteen een echte betekenis heeft.

dagindeling huwelijk wettelijke trouw
De ceremonie van je dromen

Waar je dan nog zo’n ceremonie kan houden? Denk aan een prachtige tuin, een idyllisch meer, een sprookjesachtig bos, of een prachtige moderne zaal. Die locatie is volledig afhankelijk van jouw persoonlijkheid en stijl, maar is vaak wel ook meteen de locatie waar je de rest van de dag zal doorbrengen. Ga dus zeker niet over één dag ijs bij die keuze.

 

Opnieuw zitten al je gasten hier al op je te wachten wanneer jullie aankomen. En dat is nog altijd ‘t meest romantisch als het gebeurt volgens het boekje. De bruidegom staat vooraan, te wachten op zijn bruid, die naar het altaar wordt gebracht op een heerlijk romantisch muziekje. En ohja: dit is hét moment waarop die zakdoekjes van pas komen.

dagindeling huwelijk ceremonie
Kusjes en felicitaties

Na de ceremonie zijn jullie de eerste die de locatie verlaten. Neem van dit moment gebruik om héél eventjes met jullie twee te zijn. Alle emoties komen los. Geniet van elkaar, geniet van de liefde. Hoewel deze dag volledig om jullie draait, zijn er weinig momenten waarop jullie echt alleen met z’n tweetjes zijn. Daarom is dit moment, nét voor de receptie, zo belangrijk.

 

Ahja, want tijdens de receptie wordt je gefeliciteerd en gekust. Geen 10 keer, maar wel 100 keer of meer. Elke gast wilt jullie proficiat wensen, en jullie vertellen hoe mooi jullie er wel niet uitzien. Een fijn moment, maar ook vermoeiend. Afhankelijk van hoeveel gasten je precies op je receptie hebt uitgenodigd, voorzie je voldoende tijd hiervoor. De receptie is ook de ideale gelegenheid om heel wat foto’s te nemen met je gasten. Ook daar reken je best wat tijd voor in.

dagindeling huwelijk receptie

De avond van je huwelijk

Een heerlijk diner

En na de receptie is het tijd voor eten. Je bent al een tijdje wakker, en door al de spanning en emoties heb je waarschijnlijk nog niet echt veel honger gehad. Nu is ‘t tijd om daar verandering in te brengen. Of je nu een walking diner hebt, geniet van een drie gangen menu aan tafel, of een foodtruck hebt besteld: een lekkere maaltijd doet iedereen deugd.

 

Zeker als je na dat diner nog een stevig feestje wilt bouwen. Dat feestje begint na het aansnijden van de taart, en na de openingsdans. Liever geen bruidstaart? Geen probleem. Met een klein dessert buffet, of iets lekkers voor bij de koffie, zijn al je gasten vast al helemaal in de wolken. Die openingsdans is daarentegen wél een must. Hoewel veel koppels zich hier zorgen over maken, verloopt dit uiteindelijk altijd zo vlot als ‘t maar kan. De drukte rondom je verdwijnt, het wordt even heel stil, en het enige wat overblijft zijn jullie en de liefde voor elkaar. Een prachtig moment!

dagindeling huwelijk diner
Tijd om te feesten!

En dan? Tijd om los te gaan. Laat die dansplaatjes maar komen! Nu ontdek je verborgen danstalenten in de groep, en heb je de beste tijd van je leven. Alles loslaten, en helemaal genieten van de zalige sfeer tot in de vroege uurtjes. En de dag nadien? Tjah, laten we daar nog niet over spreken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.