Je bruidsjurk is het allerbelangrijkste, maar je kapsel maakt het plaatje helemaal af. Daarom zijn veel bruidjes nogal nerveus over de keuze van het perfecte bruidskapsel. Er zijn zoveel mogelijkheden: je zou er nog eens in verdwalen. Hulp nodig? Het spreekt voor zich dat wij voor jou hebben uitgezocht hoe je ‘t perfecte bruidskapsel vindt voor jouw huwelijk. Lees mee!

Stap 1: Ga op zoek naar inspiratie

Alles begint met een georganiseerd moodboard. Hou jij van heel uiteenlopende stijlen, of zou je het liefst van al 10 verschillende kapsels hebben op je grote dag? Dan is zo’n moodboard een échte must. Verzamel al je ideeën op één plaats, en kijk er regelmatig naar terug. Na een tijd merk je vanzelf dat bepaalde kapsels toch niet zo bij je passen, of dat je net een heel sterke voorkeur ontwikkelt voor een bepaalde stijl. Deze eerste stap is meteen de leukste. Laat je fantasie maar spreken!

Stap 2: Denk aan de stijl van je huwelijk

En dan is het tijd om jouw grootste kapsel-dromen eens te vergelijken met de stijl of het thema van je huwelijk. Is jouw trouwfeest eerder klassiek en vrij traditioneel? Dat wil waarschijnlijk zeggen dat je zelf ook van bepaalde tradities houdt. In dat geval kies je best voor een klassiek en tijdloos kapsel. Organiseer je net een heel opvallend trouwfeest vol leuke verrassingen? Dan mag je kapsel ook wel een leuk effect meekrijgen. Bohemian bruiden kiezen dan weer best voor losse krullen en vlechten, terwijl bij een modern huwelijk een strak kapsel dan weer het mooiste past.

Stap 3: Bekijk je bruidsjurk in detail

Hetzelfde geldt voor je bruidsjurk. Natuurlijk is eender welk kapsel mooi bij de belangrijkste jurk van je leven. Toch kan het geen kwaad om je jurk eens in detail te bekijken, en kritisch na te denken over welke type kapsel er het best bij zou passen. We hebben het dan bijvoorbeeld over de halslijn. Komt die vrij hoog? Dan is een volledig opgestoken kapsel erg elegant. Is de halslijn daarentegen vrij diep uitgesneden? Dan zijn losse krullen net heel mooi. Ook de lengte van je mouwen, de kleur, en de stof zijn van belang.

Stap 4: Op naar de kapper

Als je de vorige stappen hebt doorstaan, en ondertussen wel een goed idee hebt van hoe je kapsel er wel uit zou mogen zien, dan is het tijd om naar de kapper te gaan. Neem een foto mee van je favoriete kapsels, en vertrouw op het professioneel advies van het kapsalon. Zij kunnen je meteen zeggen of het mooi past bij de vorm van je gezicht, je haarlengte en -structuur, … Bespreek samen de mogelijkheden en test een kapsel uit. Misschien ben je meteen in de wolken bij de eerste test, of misschien heb je nog wel een tweede afspraak nodig. Je wordt er in ieder geval een stuk wijzer van!

Stap 5: Speel je troeven uit

En tenslotte is het heel belangrijk om met je gekozen kapsel je troeven helemaal uit te spelen. Heb je een hele mooie halslijn, of net mooie schouders? Dit wil je natuurlijk tonen. Is je kaaklijn net iets wat je écht in de verf wilt zetten? Ook daarvoor bestaan er kleine trucs. Heb je van jezelf prachtige krullen vol volume? Daar kun je heel wat leuke dingen mee doen. Denk eens na over de kleine dingen die je graag wilt tonen op jouw grote dag. Geef dit mee aan je kapper of kapster. Zij benutten die troeven optimaal, en laten jou stralen als nooit tevoren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.