Het is gebeurd! Hij heeft de vraag gesteld, en jij zei natuurlijk volmondig ‘ja’. En nu? Je wilt het zo snel mogelijk aan iedereen vertellen. Snel veel mensen tegelijk bereiken? Dat doe je via sociale media en Facebook. Maar hoe kondig je jullie verloving op een originele manier aan?

 

Eerst en vooral: heb heel even geduld. Je hoeft niet onmiddellijk aan de hele wereld bekend te maken dat je verloofd bent, hoe verheugd je je ook voelt. Dit is jullie moment. Geniet er met z’n twee even van. Knuffel, kus en kraak een fles! Wacht desnoods een paar dagen voor je het op Facebook post. Je vrienden en volgers kunnen wel even wachten. Zet die tijd dus maar stil, voor héél even, want het wordt nog druk genoeg.

Met je huisdier

Een eerste idee heeft alles te maken met je huisdier. Niets zo schattig als een puppy of kat met een trouwoutfit of verlovingsring. Oké, het duurt misschien wel even voor je de perfecte foto hebt, maar eens dat gelukt is ben je klaar om te posten. Een leuk tekstje erbij en klaar!

Aankondiging Facebook Huisdier

Met een vleugje humor

Heb je geen huisdier, of pak je het liever wat grappiger aan? Maak dan een leuke afbeelding of foto, of gebruik er eentje die je online hebt gevonden. Kies de tekst die bij je past, en posten maar!

Aankondiging Facebook humor

Met een lekker gerecht

Onopvallend bekendmaken dat je gaat trouwen? Dat doe je door een gewone foto toe te voegen, maar een speciale tekst erbij te voorzien. Die foto van een vettige hamburger of lekkere pizza post je wel vaker. De caption eronder daarentegen: “Ok, wedding diet starts tomorrow.” Zo laat je op een subtiele en leuke manier weten dat hij op de knie is gegaan.

Aankondiging Facebook Pizza

Met een speciaal object

En dan zijn er nog tal van andere manieren om bepaalde voorwerpen te gebruiken. Zo kun je een foto laten nemen met een krijtbord en een fijne boodschap. Of neem een foto van die ring aan je vinger, terwijl je een tas koffie drinkt. De boodschap op je mok maakt het net iets specialer (“Does this make me look engaged?”). Een fashionista? Laat een T-shirt maken voor jou en je partner waardoor het meteen duidelijk is dat jullie verloofd zijn.

 

Nog meer inspiratie nodig? Gebruik de kurk van de fles die jullie eerder al kraakten. Schrijf er de datum van jullie verloving op, leg de ring erbij, en post een foto op Facebook. Of speel een potje scrabble. Altijd prijs!

Aankondiging Facebook Object Scrabble

Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang je maar op een fijne manier kan laten weten dat je verloofd bent. Klaar voor een nieuw leven, vol liefde! Het is wél belangrijk dat je eerst je familie en beste vrienden inlicht. Zij krijgen de primeur. Je verloving is een prachtig moment dat je eerst intiem wilt delen met de belangrijkste mensen in je leven. Pas daarna is het tijd voor de rest.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.