Iedereen voelt, jij beleeft, en niemand denkt … Tijdens het plannen van je huwelijk hoor je maar al te vaak opvallende uitspraken over hoe jouw droomhuwelijk zal verlopen. Een groot deel van die uitspraken is volledig juist, terwijl bepaalde verhalen toch vragen oproepen. Dat zijn de huwelijks-mythes. Ja hoor, die leven nog steeds, en wij zijn er om ze te ontkrachten. Lees mee!

“Als zij jou hebben uitgenodigd, moet jij hen ook uitnodigen.”

Of je nu graag een groot feest organiseert, of het liever bescheiden houdt: er zijn genoeg redenen om niet iedereen uit te nodigen die jou eerder ook al had uitgenodigd. Wil je een feest met alles erop en eraan? Dan is het soms niet mogelijk om een grote groep mensen uit te nodigen, omdat het budget het niet toelaat. Je moet altijd een selectie maken. Hou je het liever klein en gezellig? Ook dat is niet mogelijk als je ineens een grote groep mensen uitnodigt omdat het ‘moet volgens deze regel’.

 

En zelfs als je budget het toelaat is het niet verplicht om eender wie uit te nodigen. Misschien wil je bepaalde mensen gewoon niet op je huwelijk, ook al ben jij wel op hun feest geweest. De keuze is volledig aan jou en je partner. Laat je dus niet misleiden door deze mythe.

huwelijks-mythes
“De giften van je ouders, en de cadeaus van vrienden en familie betalen alles terug”

Ook dit is een mythe die eigenlijk niet meer zou mogen bestaan. Hoe dat komt? Er zijn genoeg redenen om de mythe te ontkrachten. De belangrijkste ligt in het budget voor je bruiloft zelf. Je bent al snel veel geld kwijt tijdens het plannen van je bruiloft. De locatie alleen al kost je een mooie cent. Eten je gasten hun buikjes rond? Ook dat is een grote kost. En dan hebben we het nog niet gehad over de verse bloemen, de kleding van het bruidspaar en al die lekkere drankjes. Jup. Zo’n huwelijksfeest is niet goedkoop.

 

Bovendien is niet elk bruidspaar gezegend met een fijne gift van de ouders. En ook de envelopjes van je gasten vallen soms wat tegen. Meestal geven je gasten namelijk graag een persoonlijk cadeau. Da’s veel leuker als een envelop, en is eigenlijk veel waardevoller dan het geld. Hou er bij de planning van je budget dus zeker rekening mee dat deze mythe meestal écht een mythe is.

huwelijks-mythes
“Je huwelijk is de mooiste dag van je leven. Al je dromen komen uit!”

We zouden niets liever willen dan dat deze uitspraak altijd waar zou zijn! Jammer genoeg is dat niet altijd zo. Al is je budget onuitputbaar, en heb je alles tot in de puntjes gepland: er kan écht altijd iets mis gaan, waardoor je dromen niet helemaal uitkomen. Ontstaat er een discussie tussen je vriendinnen? Is je mama ziek geworden, of vallen er toch heel wat regendruppels? De kleinste probleempjes kunnen en zullen ontstaan, waardoor je dag waarschijnlijk niet helemaal perfect zal verlopen

 

En bruidjes, wees maar gerust: je trouwdag is zeker wél een van de mooiste dagen ooit. Je trouwt met de liefde van je leven, met waardevolle mensen om je heen. Hou er gewoon rekening mee dat die kleine probleempjes achter de hoek loeren, en dat dat eigenlijk helemaal niet zo erg is. Zolang jij je focust op de liefde komt alles goed.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.