Een geslaagd huwelijksfeest heeft eigenlijk al voldoende aan jou en je partner. Kersvers getrouwd, vol liefde en geluk. Toch is een vernieuwende invalshoek met fijne details wel heel aangenaam. Daarom geven we je graag een overzicht mee van een aantal belangrijke huwelijkstrends.

Handlettering

Je ziet het overal: handgeschreven teksten en zelfgemaakte tekeningen. ‘T is dan ook niet gek dat het ook voor op je trouwfeest erg leuk is om te doen. Het zorgt voor creativiteit en een unieke toets bij eender welk feest. Je kan het voor heel wat dingen gebruiken: je uitnodiging, de menukaart, en allerlei borden in hout of krijt.

 

Tegenwoordig zijn heel veel mensen hier professioneel mee bezig, maar je kan het natuurlijk ook zelf doen. Als je een beetje creatief bent, heb je de basis snel aangeleerd. Ga aan de slag met verschillende materialen, een pot verf, en je bent op weg!

Originele desserts

Een bruidstaart is super traditioneel, en wordt bijna bij iedereen gezien als een must voor het feest. Maar daar komt verandering in, want dit jaar kiest zeker niet iedereen voor een taart. Wat denk je van een fruitfestijn? Een cupcake stand of grote donuttaart?

 

Ook een snoepbuffet is helemaal in. Voorzie een stand met verschillende glazen, potten en schalen, gevuld met de allerlei zoete lekkernijen. Zelf je snoep scheppen op een trouwfeest, het is eens iets anders!

Trends cupcake dessert

Creatief met eten

Ook een zittend diner is niet meer voor iedereen weggelegd. Als je hier zelf ook geen zin in hebt, dan zijn er zeker een aantal andere creatieve ideeën om je gasten toch van eten te voorzien. Denk maar eens aan een barbecue op het terras, een walking dinner met allerlei kleine hapjes of een foodtruck.

 

De mogelijkheden zijn eindeloos. Door niet te dineren aan tafel, creëer je heel wat vrijheid voor jezelf en je gasten. Mensen blijven in beweging, en komen waarschijnlijk sneller in contact met mensen die ze nog niet kennen.

Een unieke locatie

Is een gewone trouwzaal niets voor jullie, maar ben je op zoek naar een unieke locatie? Dan is deze trend een must! Ga op zoek naar de locatie van jullie dromen, op basis van wat jullie echt typeert. Strandmensen? Trouw aan zee! Kampeerders? Kies voor een locatie onder de bomen, midden in het bos.

 

Of ga terug naar de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoetten. Dat kan jullie middelbare school zijn, of net de discotheek waar jullie elkaar tegen het lijf liepen. En het kan nog specialer! Wat denk je van een museum, het dak van een hoog gebouw, of een industriële loft? Ga samen op zoek naar de meest speciale locatie.

Trends locatie strand

Speciale activiteiten

Een spelletje of photobooth zijn altijd heel leuk, maar dit jaar kun je nog verder gaan. Verras je gasten met een mysterie-activiteit. Huur een koets, doe een tour met de vespa, of ga naar een levensgroot doolhof. Ga varen op een boot, of spring in een luchtballon. Verzin iets spectaculair. Iets wat je gasten nooit eerder hebben meegemaakt op een trouwfeest. Zo blijft jouw trouwfeest er eentje om voor altijd te herinneren!

Trends luchtballon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.