Bijna iedere man krijgt er vroeg of laat mee te maken: je broer of beste vriend treedt in het huwelijk en jij bent de gelukkige die het vrijgezellenfeest mag organiseren. Hoe pak je dit aan? Hieronder vier gouden tips om er een onvergetelijke dag van te maken.

1. Gooi het over een persoonlijke boeg

De ene bruidegom is de andere niet. Met een parachute- of bungeesprong doe je alleen waaghalzerige types een plezier. Misschien is een stevig avondje stappen allang spectaculair genoeg voor jouw feestvarken. Jij kent hem als geen ander, dus stel je de vraag of hij al dan niet te porren is voor studentikoze verkleedpartijen in het openbaar. Niet iedereen vindt het prettig om beschilderd of halfnaakt door de stad te lopen. Brainstorm met de anderen en stel samen een programma samen dat het ‘slachtoffer’ op het lijf geschreven is.

2. Kies de juiste plaats en tijd

Besluiten jullie toch om de aanstaande bruidegom op een ludieke manier voor schut te zetten, wijk dan uit naar een locatie waar niemand hem kent. Hij zal zich meer op zijn gemak voelen en minder moeite hebben om de remmen los te laten.
Ook de datum is belangrijk. Geen enkele bruid zal het appreciëren als haar liefste met een kater voor het altaar verschijnt. Plan je feestelijkheden dus liever enkele weken vóór de trouwdag.

3. Bepaal een budget

Spreek met alle deelnemers af hoeveel geld jullie wensen te besteden. Als iedereen het overeengekomen bedrag van tevoren overmaakt op jouw rekening, dan kom je niet voor verassingen te staan en kan alles uit de gemeenschappelijke pot worden bekostigd. De bruidegom zelf hoeft natuurlijk niks te betalen.

4. Overdrijf niet

Wie veel ideeën heeft, is geneigd de dag vol te proppen met activiteiten. Je kan er beter op toezien dat er voldoende speling is voor onvoorziene omstandigheden, of gewoon voor een terrasje tussendoor. Probeer het drankverbruik wel te matigen als er nadien nog dingen op het programma staan die een zeker coördinatievermogen vereisen.
Hou steeds voor ogen dat plezier boven alles gaat. Als iedereen over tien jaar met de warmste gevoelens aan het vrijgezellenfeest terugdenkt, dan heb je je job goed gedaan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.