Een vrijgezellenfeest of -weekend is voor de aanstaande bruid de uitgelezen gelegenheid om samen met haar hartsvriendinnen te genieten van haar laatste momenten als ‘jonkvrouw’. Ben jij degene die dit belangrijke evenement moet of mag organiseren, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Hieronder enkele handige vuistregels.

1. Kies de juiste activiteiten

De invulling van een vrijgezellenfeest staat helemaal in het teken van de toekomstige bruid. Jij kent haar karakter, haar passies en haar voorkeuren als geen ander, dus zoek activiteiten die hierbij aansluiten. Een sportief type kan je bijvoorbeeld blij maken met een parachutesprong of een middagje kitesurfen. Houdt het feestvarken meer van rust en gezelligheid, dan ga je het beter zoeken in de richting van een wellness-arrangement, een wijnproeverij, een etentje of een leuke workshop. Open een groepschat in Whatsapp om lekker met de andere genodigden te brainstormen.

2. Regel vervoer

De kans dat er een glaasje gedronken wordt tijdens een vrijgezellenfeest is aanzienlijk. Neem dus geen domme risico’s en zorg ervoor dat iemand de groep kan komen ophalen. Reserveer desnoods een taxibusje.

3. Leg een budget vast

Spreek met alle deelneemsters af hoeveel geld jullie wensen te besteden. Als iedereen het overeengekomen bedrag van tevoren overmaakt op jouw rekening, dan kom je niet voor onaangename verassingen te staan en kan alles uit de gemeenschappelijke pot worden bekostigd. De bruid zelf hoeft natuurlijk niks te betalen.

gasten verwennen

4. Probeer niet te overdrijven

Wie veel ideeën heeft, is geneigd een vrijgezellenfeest of -weekend vol te proppen met activiteiten. Je kan er beter op toezien dat er genoeg speling is voor onvoorziene omstandigheden, of gewoon voor een terrasje tussendoor.
Hou steeds voor ogen dat plezier boven alles gaat. Als iedereen over tien jaar met de warmste gevoelens aan het vrijgezellenfeest terugdenkt, dan heb je het goed gedaan. Veel succes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.