Een kapper en visagiste aan huis, da’s een top-idee! Veel bruidjes vinden het super gemakkelijk, en zijn ook achteraf nog steeds blij met hun keuze. Toch zijn er ook nog altijd veel brides to be die twijfelen of dit wel de beste optie is voor hun huwelijk. Wij zetten een paar voordelen op een rij, en vertellen je waar je op moet letten.

 

Je bruidskapsel en bruidsmake-up aan huis: een vat vol voordelen

Ontspannen op een vertrouwde plek

Een eerste voordeel heeft alles te maken met stress. Jazeker, want elke bruid heeft er op haar grote dag wel last van, al is het maar een heel klein beetje. Met een ontspannende kappersbeurt en make-up sessie kalmeer je de zenuwen. Het is een laatste moment voor jezelf, om even helemaal tot rust te komen voor alle drukte begint.

 

Een belangrijk moment dus, want je hebt even de tijd om even te reflecteren op al je wensen, op de liefde tussen jou en je partner, en de mooie momenten die nog zullen volgen. Voor veel bruidjes is het ideaal om dit moment thuis te beleven, op een vertrouwde omgeving.

 

Misschien is het voor jou zelfs belangrijk om dit samen te doen met al je bruidsmeisjes? Ook dat is mogelijk. Je maakt er meteen een leuk feestje van, met een lekker glaasje cava en een gezellige muziekje. Zo kunnen jij en je hele bridal party samen babbelen over wat er nog komt.

 

Een belangrijke voorwaarde: zorg ervoor dat er niet té veel mensen rondom je aanwezig zijn op dat moment om te voorkomen dat het ook té druk wordt. Dan valt dat ontspannend moment een beetje weg, en dat zou heel jammer zijn.

Gemak boven alles

En natuurlijk is een kapster en visagiste aan huis op je huwelijk ook gewoon erg gemakkelijk. Je stapt uit bed, neemt een heerlijke douche, trekt je badjas aan, en voila! Op 1, 2, 3 ben je klaar om in de stoel te gaan zitten. Je hoeft de deur niet eens uit, en in principe hoef je je nergens zorgen over te maken. Gewoon zitten, en genieten, lekker aan je eigen tafel.

Persoonlijkheid troef

Tot slot is het ook een ervaring die veel persoonlijker voelt dan wanneer je naar een kapsalon of visagiste toe gaat. Voor jou, en voor de kapper en visagiste zelf. Zij hebben namelijk de eer om bij jouw thuis, volop in huwelijkssfeer een bruidje klaar te maken voor haar grote dag. Dat creëert een speciaal gevoel, en is veel persoonlijker dan wanneer je naar een salon gaat waar er misschien nog andere klanten zitten. Zeker wanneer je werkt met iemand die je kent.

Een paar tips van de kenners

Waar je precies op moet letten als je kiest voor deze optie? Dat valt eigenlijk allemaal heel goed mee. Er zijn een paar dingen waar je best wat extra aandacht aan besteedt. De rest komt gewoon vanzelf.

 

Een goed gevoel

Werk met iemand samen waarbij je een goed gevoel hebt. Misschien ken je wel iemand van in de buurt, of is jouw vaste kapper ook bereid om tot bij jouw thuis te komen. Zorg er in ieder geval voor dat je elkaar ten minste een keer in ‘t echt hebt gezien. Bespreek samen een aantal zaken die voor jou belangrijk zijn, zodat je meteen kunt inschatten of jullie op dezelfde golflengte zitten.

kapper thuis bruid
Professioneel advies

Het is enorm belangrijk dat je kunt rekenen op professioneel advies. Natuurlijk weet je zelf goed wat je wel en niet mooi vindt, maar een professional kent alle tips, en kan je het beste advies op maat bezorgen. Zij weten wat past bij je gezichtsvorm, je kleur van ogen, én bij je persoonlijkheid. Bovendien weten ze perfect wat past bij je bruidsjurk en de stijl van je huwelijk. Dat professioneel advies, in combinatie met jouw gevoel, is de perfecte basis voor de ideale bruidslook!

Een moodboard vol inspiratie

Maak op voorhand een moodboard met een aantal dingen die je heel mooi vindt en zelf graag eens zou willen proberen. Misschien zijn er zelfs heel wat verschillende stijlen die je aanspreken. Alles kan en alles mag ter inspiratie. Heb je ook een goed idee van wat je absoluut niet wilt? Ook dat kan je zeker meegeven. Zo zijn je kapper en visagiste meteen op de hoogte van de dingen waar ze zeker niet mee hoeven te experimenteren.

Proberen en testen

Dit is een super belangrijke tip! Zorg ervoor dat je altijd minstens één keer een test doet voor je bruidskapsel én je bruidsmake-up. Zo kun je heel precies aangeven wat je wél mooi vindt, en wat je graag anders zou zien. Misschien voel je je toch niet zo goed als je dacht met een bepaalde look, en kies je uiteindelijk toch voor iets helemaal anders. Testen is dus de boodschap!

visagie make-up bruid
Duidelijke afspraken

En tot slot is het ook aangeraden om duidelijke afspraken te maken. Zo check je best een aantal weken op voorhand alles nog eens af met elkaar. Het tijdstip waarop jullie afspreken, de producten die ze zeker bij moeten hebben, de mogelijkheden bij jouw thuis, … Alles wat vragen zou kunnen oproepen. Jij hebt namelijk wel controle over je eigen omgeving, maar niet over wat er daar buitenaf geregeld wordt. Met duidelijke afspraken en open communicatie is alles tot in de puntjes georganiseerd.

En dan? Dan is het tijd voor de start van de dag. Veel bruiden die hun make-up en kapsel thuis hebben laten doen, huren die persoon ook nog even in op de trouwlocatie zelf. Zo kun je op het einde van de dag en de start van de avond nog rekenen op een frisse look. Het is altijd aangenaam om, voor de start van je avondfeest, je kapsel en make-up een opfrisser te geven. Denk eraan: al dat geknuffel, gekus en getraan: da’s allemaal niet zo bevorderlijk voor je make-up. Een bijkomend voordeel is dat je meteen een iets opvallendere look kunt kiezen voor je avondfeest. Dan mag het allemaal wel net dat tikkeltje meer zijn.

bruid huwelijk

En, ben je al overtuigd? Je kiest er als bruid zelf voor wat jij het makkelijkst vindt. Voel je je op je best wanneer je rustig thuis kan blijven, of geniet je er net van om even de deur uit te zijn? Da’s iets heel persoonlijk, en beslis je dus volledig zelf. Wij hopen dat je in ieder geval al iets bent met onze tips. Succes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.