Honger? Hou je vast, want na het zien van deze bestemmingen voor je huwelijksreis begint je maag vast te knorren. En vooral als je een echte foodie bent. Sommige koppels gaan namelijk niet op zoek naar een prachtige strandlocatie, waar zon en zee overheersen. Baseer jij jouw keuze op de culinaire achtergrond van een locatie? Dan vind je hier de inspiratie die je nodig hebt.

Japan

Misschien niet je eerste keuze, maar wel een absolute topper: in Japan haalt elke foodie z’n hartje op. En dat doe je niet alleen bij sushi, rijst en rauwe vis, maar ook in de beste sterrenrestaurants. Japan heeft een enorm verfijnde keuken, en experimenteert volop met nieuwe smaken. Zelfs op straat én op lokale markten proef je van de lekkerste gerechten. Van yakitori tot ramen: alles staat op het menu. Hier heerst een optimale foodie-cultuur!

huwelijksreis bestemming foodie japan

Californië

En ook in California word je vast verrast door al het lekkers dat je er vindt. Huur een auto en maak een rondreis door de staat. Rij langs de kuststrook van boven naar beneden, en stop regelmatig voor een heerlijke maaltijd. Hoewel je misschien anders zou verwachten, heeft Californië heel wat grote boerderijen én verse producten. De romantische settings en het heerlijke weer krijg je er gratis bij. Bovendien is de wijncultuur de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Waarom nog twijfelen?

huwelijksreis bestemming foodie californië

Israël

Iets helemaal anders vind je in Israël. De keuken van dit land is een mengelmoes van Oosterse en Mediterrane invloeden, en dat proef je in elk gerecht. De kwaliteit en versheid van de producten is opvallend, in combinatie met ‘t uniek gebruik van kruiden. Hier eet je dadels, falafels, shoarma en veel verse groenten. Bovendien eet je hier veel én regelmatig. Je start met een uitgebreid ontbijt, eet een late lunch en eindigt met een laat diner. Tussendoor geniet je van de lekkerste snacks. En krijg je de kans om een wijngaard te bezoeken? Dat is pas écht de moeite waard!

huwelijksreis bestemming foodie israël

Australië

Nog meer variatie proef je in Australië. Daar vind je klasse restaurants, die vaak een mix zijn van de Franse en Italiaanse keuken. Denk aan verse oesters, heerlijke zeevruchten, smaakvolle kazen en frisse wijnen. Ook de zogenaamde micro-breweries zijn écht de moeite. Deze kleine brouwerijen produceren hun eigen speciale bieren en ciders op kleine schaal, en zijn perfect voor de bierliefhebbers onder jullie. Eén ding is zeker: de multiculturele invloeden van ‘t verleden hebben heel wat internationale smaken gecreëerd. Op straat én in de fine-dining restaurants. En ja, je kan hier ook eindelijk eens proeven van een krokodil.

huwelijksreis bestemming foodie oesters

Italië

Bij dit land heb je eigenlijk zelfs geen uitleg nodig. Italië is het land van de smaak: heerlijke ham en kaas van Parma, de beste balsamico en de meest verse pasta ooit. De puurheid in de smaken en versheid van de producten creëren keer op keer een heerlijk gericht. Ga op zoek naar lokale bars en restaurants, en probeer elke dag een ander gerecht. En vergeet zeker niet om een pizza te kopen op straat, en op z’n minst van één gelato te proeven. Smakelijk!

huwelijksreis bestemming foodie italië

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.