Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, is dit de mooiste trouwjurk van het land (en de rest van de wereld)? Jazeker, of toch volgens een professioneel panel van internationale trouwexperts. Die knappe koppen sloegen namelijk de handen in elkaar voor de International ELLE Bridal Awards, die dit jaar voor het eerst werden georganiseerd in het trendy Milaan.

De juryleden beoordeelden er de crème de la crème van het hele trouwgebeuren in maar liefst 10 verschillende categorieën, maar het was toch vooral de categorie ‘bruidsjurken’ die onze onverdeelde aandacht trok. We zagen heel wat moois op de catwalk, maar er kan er natuurlijk maar eentje de winnaar zijn. Het was uiteindelijk een jurk van het merk Nicole Spose die met de felbegeerde titel van mooiste bruidsjurk van het jaar ging lopen.

Romantisch, zacht en een tikkeltje stout

De jurk won het van 143 concurrenten die meedongen naar een plekje in de prestigieuze wedstrijd. De andere partijen vingen helaas bot: de jury was unaniem verrast door het design van de winnende jurk. Tijdloos elegant, met een vrouwelijke rok uit tule, prachtig kant en een exquise rug, zo omschrijft Iris Ip van ELLE Hong Kong de winnende NIAB17080 van Nicole Spose.

De jurk is van de hand van Alessandra Renaudo, creatief directeur van het bedrijf, en ze trok voor dit huzarenstukje werkelijk alle registers open. De warm ivoren jurk werd verrijkt met parels en microkristallen en kreeg een intrinsieke rug die doet denken aan een kunstig aangebrachte tatoeage. Romantisch, zacht en een tikkeltje stout dus.

Wil je deze iconische jurk graag zelf te pakken krijgen? Dat kan. Nicole heeft dan wel haar hoofdkwartier in Milaan, er zijn ook een twintigtal boetieks in ons kleine landje die de jurken in hun collectie zullen opnemen. Daarvoor is het wel nog eventjes op de tanden bijten: de jurk is namelijk pas vanaf juli te koop in onze winkels. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.