Verloofd? Dan kun je vast niet wachten tot dat ene spannende moment. Het moment waarop je voor ‘t eerst trouwjurken gaat passen. Maar hoe verloopt dat nu juist? En waar moet je op letten? Wij verzamelden een aantal musthave tips van een aantal toekomstige bruidjes. Neem er dus maar een tas koffie bij (ach, een glaasje bubbels mag ook), en lees lekker verder.

Shine bright like a diamond: je juwelen

Die ring rond je vinger heb je al. Nu de rest nog! Op je trouwdag mag het al eens wat meer zijn. En daarmee bedoelen we niet dat je jezelf helemaal moet versieren met allerlei tierlantijntjes, maar wel dat je een paar unieke stuks mag dragen. Dat wil zeggen dat je eens iets kan dragen wat je normaal niet aan hebt. Iets wat je nog een tikje specialer maakt.

 

Welke juwelen dan? Dat hangt een beetje af van de stijl van je huwelijk, je trouwjurk en je persoonlijkheid. Veel mensen kiezen tegenwoordig steevast voor zilver, maar ook gouden juwelen zijn perfect mogelijk! Kies je voor een moderne stijl? Minimalistische juwelen maken je bruidslook helemaal af. Een glamoureus feest? Dan mogen je juwelen ook al iets opvallender zijn.

 

Een belangrijke tip: less is more. Denk niet altijd ‘en’, maar wel ‘of’. Of een opvallende halsketting, of een paar schitterende oorbellen. Natuurlijk draag je altijd je wél altijd die ring rond je vinger.

bruid accessoires juwelen

Een sluier vol liefde

Een bruid heeft een sluier. Traditioneel dan toch, want er zijn ook bruidjes die er expliciet voor kiezen om dit niet te dragen. Het hoeft ook helemaal niet, maar blijft wel een prachtig accessoire dat een extra dimensie geeft aan je hele bruidslook.

 

Er zijn dan ook heel wat verschillende soorten sluiers. Kort, lang, versierd met kant, of net heel simpel. Bij elke jurk past een sluier en omgekeerd. Laat je adviseren in de bruidsboetiek, en probeer verschillende opties. Vind je helemaal niets dat bij je past? Dan is dat zeker geen ramp.

bruid accessoires sluier

Je kapsel on point

Natuurlijk is je kapsel helemaal in orde. Je haar zit perfect in de plooi om de hele dag mee met jou te stralen. Een mooi juweel in je haar, of een fijne afwerking geeft het de ‘finishing touch’. Als je trouwfeest op en top bohemian is, dan is een bloemenkrans in je haar bijna een musthave. Ben je net erg traditioneel? Dan is een tiara het alternatief.

 

Kies je haaraccessoires dus ook op basis van de sfeer die je wilt uitstralen, en laat je adviseren door je kapper. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wees dus ook goed voorbereid.

bruid accessoires kapsel

Lingerie voor overdag (en ‘s nachts)

Onder je trouwjurk draag je natuurlijk ook iets. Da’s misschien niet zichtbaar voor iedereen, maar is wel een belangrijke kost die je ook altijd moet meerekenen bij je outfit. Voor overdag heb je namelijk de perfecte lingerie nodig die aan heel wat eisen voldoet:

  • Het zit als gegoten: je moet geen schrik hebben voor ongelukjes
  • Het is flexibel: je kan makkelijk bewegen en dansen
  • Het is onzichtbaar: je hebt geen vervelende bandjes of strakke lijnen

 

De perfecte lingerie is dus een absolute must. En niet alleen voor overdag. Die lingerie van overdag is waarschijnlijk niet even aantrekkelijk als je zou willen voor je huwelijk. Daarom is een setje voor ‘s nachts ook geen overbodige luxe. Al heeft dat setje heel andere doeleinden.

De schoenen maken de vrouw

Oké, je schoenen zijn misschien niet meteen een echt accessoire, maar toch valt dit een beetje onder de categorie. Een schoen is namelijk een musthave, maar ook een super belangrijk detail.

 

Die schoenen kies je vaak meteen in het bruidssalon waar je je trouwjurk hebt gevonden. De meeste boetieks hebben een relatief groot aanbod aan bruidsschoenen. Vind je daar toch niet wat je zoekt? Ga dan gewoon op zoek naar iets helemaal anders. Je kan ook gewoon kiezen voor een mooie nude hak, of een zilveren pump. Heb je misschien al schoenen gevonden? Vergeet ze zeker niet mee te nemen naar je pasafspraak!

bruid accessoires schoenen

Een jasje voor de frisse momenten

Trouw je in de winter, of ben je ‘s avonds buiten? Als je op eender welk moment kou zou kunnen krijgen, is het aangeraden om een jasje of cover-up te voorzien. Zo’n zacht en warm wit jasje is in de meeste gevallen een beter idee dan je dikke winterjas of een katoenen vest. Je blijft dan helemaal in de juiste sfeer, én je blijft lekker warm.

Denk eraan: bij de ene bruid mag het al wat meer zijn dan bij de andere. Houdt altijd rekening met de stijl van je huwelijk, en de sfeer die je wilt uitstralen met jouw look. Ga dus voor persoonlijkheid, want jij straalt hoe dan ook.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.