Je staat er misschien niet bij stil, maar op een huwelijk wordt er heel de dag door best wat muziek afgespeeld. Muziek is een eregast op het gemeentehuis, in de kerk en op het avondfeest. Hij zorgt voor een lach en een traan, voor ingetogen tonen en dikke ambiance. Het is dus belangrijk dat je alle sleutelsongs voor jouw speciale dag goed op een rijtje hebt. Wij helpen je graag op de goede weg!

Op het gemeentehuis

Om gasten te entertainen kiezen steeds meer koppels om spelletjes te organiseren. Of het nu gaat om spelletjes op de dansvloer of buiten tijdens de receptie: spelletjes zijn dé garantie om familie en vrienden elkaar te laten leren kennen en het ijs te breken.  

In de kerk

Als je voor de kerk trouwt hebt je meestal wat meer ruimte voor muziek. Vaak begint het eerste nummer al als je de kerk binnenkomt. Onze absoluut hiervoor is de Pachelbel Canon in D, maar laat je uiteraard niet tegenhouden als je iets moderner wilt.

Tijdens de ceremonie worden ook vaak nummers afgespeeld die voor het koppel belangrijk zijn. Muziek is een fantastische manier om jullie gezamenlijke herinneringen te delen met iedereen. Vaak is er op dat moment geen droog oog in de zaal.

Achteraf, bij het verlaten van de kerk, mag het er iets uitbundiger aan toe gaan. Jullie hebben immers het ja-woord gezegd en dat mag gevierd worden! Onze suggestie? I’m a believer van The Monkees.

Overleg je muziekkeuze wel even met je pastoor tijdens een van jullie bezoeken. Sommige pastoors zijn helemaal mee met hun tijd, anderen hebben het liever wat traditioneler. Zorg ook dat er een cd-speler of ruimte voor jullie band voorzien is en dat er iemand een uurtje op voorhand binnen kan om alles klaar te zetten.

Receptie en avondfeest

Vele koppels vergeten dat ze ook tijdens de receptie wat sfeer moeten voorzien met een muziekje. Kies hier nog voor wat rustigere nummers of lounge muziek, zodat het feest later helemaal kan losbarsten!

En, helemaal klaar met die playlist? Maak er dan maar een swingend feest van!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.