Ga je trouwen, maar organiseer je geen uitgebreide ceremonie? Ook als je enkel trouwt voor de wet kun je jouw huwelijk super persoonlijk en speciaal maken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Een beperkte gastenlijst

Om je ceremonie in het gemeentehuis zo persoonlijk mogelijk te houden, nodig je best ook niet te veel mensen uit. Dat is het allereerste geheim. Hoe minder gasten, hoe intiemer en persoonlijker het is. Je allerbeste vrienden en naaste familie kennen je door en door. De kleinste details zorgen zo voor de grootste ervaring. Die inside jokes of referenties naar ‘t verleden zijn namelijk voor iedereen te verstaan, en des te leuker om mee te nemen.  

Simpele, maar persoonlijke decoratie

In het gemeentehuis kun je natuurlijk niet te zot doen met allerlei decoratie. Er is waarschijnlijk geen tijd of niet de nodige ruimte om helemaal je ding te doen. Toch kun je de ruimte waar je trouwt persoonlijk maken met hier en daar een fijn detail. Jullie favoriete bloemen, speciale foto’s of een aantal mooie items die de fijnste herinneringen bij jullie naar boven brengen. Je hebt echt niet veel nodig om een ruimte persoonlijk in te kleden, zolang je maar de juiste dingen kiest.

wet ceremonie decoratie

Een fijne fotograaf

Kennen jullie iemand die fotograaf is? Perfect! Op intieme en persoonlijke momenten als deze is het ook fijn als de fotograaf bij de groep hoort, en je hem of haar vertrouwt. Ken je niemand? Dan is het belangrijk om op voorhand kennis te maken met je fotograaf. In een kleine groep is het voor iedereen fijner als je een fotograaf hebt die matcht met de groep. Zorg er ook voor dat je goed afspreekt welke momenten zeker vastgelegd moeten worden. Een ceremonie voor de wet is vaak kort en krachtig. Daarom moet je elk moment optimaal benutten!

wet ceremonie fotograaf

Een party planner

Ook al organiseer je geen aparte ceremonie, toch is het fijn om wel op een leuke manier ontvangen te worden, en op een spetterende manier de gemeente te verlaten.  Zorg er dus voor dat er iemand van je familie of vriendengroep verantwoordelijk is voor de planning. Die persoon zorgt ervoor dat er wel iets leuk georganiseerd is voor én na je wettelijke trouw. Het is bijvoorbeeld heel fijn als je gasten je voor de inkom staan op te wachten, net zoals het in de kerk of op een andere locatie zou zijn. Zo zien ze jullie helemaal verliefd aankomen, klaar om de grote stap te nemen. Dat zet meteen de juiste sfeer! Je moet misschien wel zakdoekjes voorzien.

 

En ook achteraf is het fijn als eerst je gasten naar buiten gaan, om het kersvers getrouwde koppel op te wachten. Houden jullie van iets traditioneel? Dan wordt er misschien wel met rijst gegooid! Liever iets kleurrijker? Misschien is confettie wel een leuk idee. Bespreek met de gemeente wat de mogelijkheden zijn.

De juiste sfeer

Natuurlijk wil het niet zeggen dat, wanneer je geen uitgebreide ceremonie plant, het geen echt huwelijk is. Behandel de hele dag als jouw persoonlijke feest. Dat zet de juiste sfeer, voor jou en je gasten. Draag dus wél een spetterende trouwjurk en een prachtig kostuum. Verstuur de mooiste uitnodigingen, en laat je gasten zich helemaal opmaken voor deze speciale dag. Het is jouw dag, en die mag helemaal perfect zijn!

wet ceremonie sfeer

Verwennerij voor het moment

En die sfeer creëer je ook door een portie heerlijke verwennerij, net voor het moment dat jullie officieel trouwen. Laat je haar en make-up doen, trek prachtige foto’s, en schrijf elkaar geheime briefjes net voordat jullie elkaar zien. Of organiseer een uitgebreid ontbijt met jullie naaste familie of beste vrienden. Dat is het ideale moment om samen de mooiste herinneringen op te halen, en om nieuwe te maken. Vraag aan jullie getuigen om speeches te schrijven. Om verhalen te delen met elkaar. In zo’n intieme kring is dat nog veel persoonlijker, en de perfecte start van de dag!

wet verwenmoment ontbijt

Een gezellige receptie

Nadat de handtekeningen zijn gezet is het tijd voor feest. Organiseer een fijne receptie met lekkere hapjes en drankjes nadat jullie van ‘t gemeentehuis komen. Dat kan gewoon bij iemand in de tuin, of misschien zelfs op de locatie zelf. Met een sprankelend glaasje champagne klinken jullie allemaal samen op de toekomst, en komen de eerste emoties pas écht los. Dit is hét moment om te knuffelen, en elkaar te feliciteren. Even genieten van de rust, om je dan klaar te maken voor een knallend feest in de avond.

wet ceremonie receptie

Met deze tips creëer je een op en top persoonlijke ceremonie. Zo wordt trouwen voor de wet een feest, vol prachtige momenten om met je familie en vrienden te delen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.