In 1995 opent Rosa Clará in Barcelona de eerste bruidszaak die haar naam draagt. De afgelopen jaren heeft ze samen met haar ijzersterk team ingezet op het veroveren van de internationale markt. Met de opening van een flagshipstore in Shangai, is het modelabel sinds 2015 present op vijf continenten.

Ontwerpster Rosa Clará ontvangt wereldwijd veel lof voor haar entrepreneurship, dat ze moeiteloos combineert met haar creatieve talent om van elk stuk stof een artistiek meesterwerk te maken. Haar designs worden gekozen door celebrities, maar vallen ook bij fashion editors in de smaak. Het is geen wonder dat de Rosa Clará-bruidsjurken veelvuldig opduiken op de covers van magazines of websites.

Een pure bruid 

Dromen en realiteit vloeien moeiteloos in elkaar over, bij de nieuwe collectie van Rosa Clara. Luchtige lijnen en zachte, doorschijnende stoffen geven de designs een romantische look and feel. Tegelijkertijd zien we ook een terugkeer naar pure designs zonder franjes, die dankzij hun uitstekende snit de schoonheid van de bruid benadrukken.

21118_1_PANDORA Rosa Clara 2018 bruidsjurk

Balans in snit en stof

Transparantie maakt de bruidsjurken zweverig en licht. Denk hierbij aan zorgvuldig bestudeerde bodies uit huidskleurig tule of organza, die quasi onzichtbaar zijn en een tweede huid lijken. We zagen ze op de catwalk gecombineerd met tule rokken. De bruidsluier ruimde plaats voor lange, opwaaiende capes.

Flatterende halsuitsnijdingen benadrukken de sensualiteit van de bruid zonder in te boeten op elegantie. Opvallend is dat de halslijnen het figuur en de hals van de bruid verlengen. De diepe V-hals, die frequent opduikt, brengt het silhouet in balans en verlicht het torso letterlijk.

Chantilly (of Franse kant) speelt de hoofdrol van deze collectie. Andere stoffen die het modelabel voorstelt zijn Italiaanse plumetis, crêpe Georgette, tule en handgeweven mousseline.

21172_3_PRADERA Rosa Clara 2018 bruidsjurk

Een verrassend effect, tot bij de sterren

Herken je deze kenmerken? Dat kan. Onlangs trouwde Antonella Roccuzzo met haar grote liefde en voetballer Lionel Messi. Ze droeg voor de gelegenheid een zeemeerminjurk met schouderbandjes in kant. Op het eerste zicht zou je haar als tijdloos klassiek getypeerd kunnen hebben, tot het sensationele rugdecolleté met subtiele tattoo-effecten en applicaties in kant in beeld kwamen! Antonella is een grote fan van het modelabel en woont steevast de presentatie van de Rosa Clará-collecties bij.

2A136_1_AIXA Rosa Clara 2018 bruidsjurk

Ben jij klaar om al je bruidsdromen waar te maken? Zoek een winkel in je buurt, en pas meteen je favoriete jurken uit de collectie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.