De perfecte locatie? Check! Nu nog daar geraken in stijl. Dat lijkt simpel, maar is het zeker niet altijd. Een goede voorbereiding is een must in je zoektocht naar het perfecte vervoer. Zeker als je ook voor je gasten moet denken. Met deze tips raak je in no time op je bestemming.

Stap 1: Beschrijf het doel 

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen is de volgende: Wat is het doel van je vervoer? Waarvoor heb je precies vervoer nodig? Wil je bijvoorbeeld op een romantische manier van punt A naar B, en is het niet ver? Dan kun je altijd kiezen voor paard en kar. Als je daarentegen verder moet reizen, en toch iets comfortabeler wilt zitten, dan is een andere optie waarschijnlijk een beter idee.

 

Vervoer je alleen jezelf, of ook nog anderen? Ook dit bepaalt de keuze van je vervoer. Denk hier goed over na, zodat je alles goed op elkaar kunt afstemmen. Dan kun je verder naar de tweede stap.

Stap 2: Bekijk de tijdsplanning 

Je hoeft je dag niet tot op de minuut te plannen, maar het is wel belangrijk dat je een goed zicht hebt op het tijdsverloop van je dag. Hoe begint je dag? Wat doe je na haar en make-up? Neem je eerst de foto’s? Waar is dat? Hoe raak je daar? En hoe verplaats je je van de gemeente naar de locatie?

 

Maak een schema op van het tijdsverloop, en plan elk vervoersmoment in. Voor sommige dingen zijn er vast heel simpele oplossingen klaar, terwijl anderen misschien iets meer moeite vragen. Het is in ieder geval belangrijk dat je er al eens goed over heb nagedacht. Zo zie je niets over het hoofd en kun je achteraf makkelijker beslissen.

Stap 3: Bepaal het budget

Hoeveel budget heb je voorzien om te spenderen aan vervoer? Vaak wordt deze kost over het hoofd gezien. Toch is dit heel belangrijk als je een uitgebreid huwelijk hebt. Neem alles in rekening. Zo denk je misschien een koopje gedaan te hebben, tot blijkt dat je eigenlijk ook een kilometervergoeding moet betalen, die toch duurder uitvalt dan verwacht. Ai, dat is vervelend! Bekijk dus zeker of je betaalt voor een hele dag, all in. Per uur, per kilometer, …

Stap 4: Get creative

Ook al organiseer je geen aparte ceremonie, toch is het fijn om wel op een leuke manier ontvangen te worden, en op een spetterende manier de gemeente te verlaten.  Zorg er dus voor dat er iemand van je familie of vriendengroep verantwoordelijk is voor de planning. Die persoon zorgt ervoor dat er wel iets leuk georganiseerd is voor én na je wettelijke trouw. Het is bijvoorbeeld heel fijn als je gasten je voor de inkom staan op te wachten, net zoals het in de kerk of op een andere locatie zou zijn. Zo zien ze jullie helemaal verliefd aankomen, klaar om de grote stap te nemen. Dat zet meteen de juiste sfeer! Je moet misschien wel zakdoekjes voorzien.

 

En ook achteraf is het fijn als eerst je gasten naar buiten gaan, om het kersvers getrouwde koppel op te wachten. Houden jullie van iets traditioneel? Dan wordt er misschien wel met rijst gegooid! Liever iets kleurrijker? Misschien is confettie wel een leuk idee. Bespreek met de gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Stap 5: Zet de puntjes op de i

Deze tip ken je vast al, maar we geven het graag nog een keertje mee. Vergeet zeker niet om alles vast te leggen op papier. Zo ben je altijd zeker. Check alle verzekeringen, en ga eventueel ook eens kijken om te checken of alles is zoals jij het voor ogen hebt. En als dat allemaal is gebeurd: time to party!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.