Een trouwfeest met diner? Dat betekent ook dat je op voorhand moet nadenken over de tafelschikking. En dat is belangrijk, want zo heb je meteen een goed overzicht op je gasten, en bespaar je jezelf en hen heel wat gedoe op het moment zelf. Maar hoe doe je het nu volgens de regels van de kunst? Wij gingen op raad bij de experten.

Om te beginnen, de belangrijkste mensen van het feest: de bruid en bruidegom. Zij zitten aan de hoofdtafel in het middelpunt van de ruimte. Het best van al zit je als pas getrouwd koppel in het midden van de lange zijde van de tafel. De bruid zit aan de linkerkant van de bruidegom (aan de kant van zijn hart).

Tafelschikking volgens experten plaats bruid

Naast de bruid zit de vader van de bruidegom, terwijl de bruidegom net de moeder van de bruid langs zich krijgt. De moeder van de bruidegom, en de vader van de bruid zitten aan de overkant van de tafel, recht tegenover het kersvers getrouwde stel.

Heb je bruidskindjes? Die zet je volgens de experten naast de ouders van het bruidspaar. Daarnaast komen de dichtste familieleden, zoals je broer of zus. De andere gasten aan de eretafel worden geplaatst volgens leeftijd.

Kindertafel trouwfeest tafelschikking

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alle kinderen samen aan één tafel te laten zitten. Een diner met verschillende gangen is vaak een uitdaging voor hen. Het is dus fijn als ze ondertussen wat kunnen spelen met hun leeftijdsgenootjes. Kun je een oppas regelen? Zoveel te beter! Dan ziet hij of zij er op toe dat iedereen zich goed gedraagt tijdens het eten.

 

De rest van de tafels deel je eigenlijk heel logisch in. Je plaatst groepen mensen bij elkaar waarvan je weet dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Zo kun je je beste vrienden allemaal aan één tafel zetten. Ook je collega’s kunnen een aparte tafel krijgen. Zo is het gewoon gezellig en vermijd je eventuele conflicten!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.