Een bruidsjurk vinden is een hele klus! Er zijn letterlijk duizenden witte jurken, dus hoe kies je er ‘gewoon’ eentje uit? Geen angst, toekomstige bruidjes! De experten van Essense Designs, het modehuis met award-winning designer bruidsjurken van Essense of Australia, Stella York en Martina Liana, helpen je voort met hun 10 onmisbare tips om de perfecte bruidsjurk te vinden. Succes!

It’s all about the money

First things first! Maak voor jezelf een budget op, en hou je eraan. Wees eerlijk over je budget, en maak een realistisch bedrag op van hoeveel je mag spenderen aan je droomjurk. Vertel je consultant tijdens je pas-afspraak dan ook precies hoeveel je wil spenderen, om misverstanden te voorkomen. Je wilt dat ene doemscenario natuurlijk kost wat kost vermijden: je past een jurk, wordt helemaal verliefd, en valt meteen in een diep dal nadat je de prijs hoort. Er is niets erger dan op slag verliefd te worden op een jurk die je niet kan betalen.

Vertrek vanuit je droomlocatie

Waar ga je trouwen? Op een strand? In een prachtige balruimte? Of misschien wel in een gerenoveerd pand, met romantisch kaarslicht. Je weet wat ze zeggen: alles gaat of staat met je locatie, en hetzelfde geldt voor je bruidsjurk. Denk aan het concept van je huwelijkslocatie, en start van daaruit. Je draagt waarschijnlijk liever geen zware baljurk op het strand. En zo’n sexy korte bruidsjurk draag je beter niet in de kerk.

Stella York Style 6025
Stella York Stijl D1957

Houd rekening met de timing 

Begin op tijd met het zoeken van je bruidsjurk. Zeker 6 maanden op voorhand. Bijna elke bruidsjurk wordt gemaakt bij bestelling, en duren minstens 4 maanden om volledig op jouw maat gemaakt te worden. Hoe langer je wacht, hoe minder keuze je hebt. Het is zelfs mogelijk dat je extra moet betalen voor je snelle bestelling, als je droomjurk niet meer op tijd klaar zou zijn voor je grote dag. Heb je maar weinig tijd? Bezoek bruidswinkels die bruidsjurken van het rek verkopen, die enkel een paar kleine aanpassingen vragen. Met een beetje geluk neem je jouw droomjurk dan diezelfde dag nog mee naar huis.

Wees flexibel

Hoe vaak heb je het verhaal al gehoord van een bruid die perfect weet wat ze wil, en vertrekt met iets helemaal anders dan ze had verwacht? Tenzij je altijd klaar bent voor de rode loper, is dit waarschijnlijk de eerste keer dat je een echte jurk gaat uitkiezen. Laat de consultant je dus helpen met verschillende silhouetten, unieke stoffen en onverwachte keuzes. Je zult verrast zijn over wat allemaal bij je past! Misschien wordt je wel verliefd op iets waarvan je nooit had gedacht dat je het zelfs nog maar zou willen passen.

Ken je lichaamstype

De belangrijkste regel die je altijd moet volgen bij eender welk kledingstuk je koopt: shop op basis van je lichaamstype. En ook als je bruidsjurken gaat passen is deze regel onmisbaar. Kies voor een fit & flare silhouet om je taille te accentueren, of een sheath silhouet als je lang en slank bent. Een baljurk met sweetheart halslijn is dan weer flatterend voor eender welk figuur. Wees je bewust van wat het beste past bij jouw figuur, maar probeer zeker ook eens iets anders. Een van onze favoriete trends van ‘t moment? Bruidsjurken met mouwen! Van doorzichtige mouwen met kant, tot elegante crêpe off-the-shoulder mouwen: deze trend is absoluut de moeite waard om eens uit te proberen.

Essense of Australia Style D2186+
Martina Liana Stijl 791
Stella York Stijl 6353

Bezoek eens een trunk show 

Denk eens na over een trunk show. Heb je een specifieke designer in gedachten? Bel een winkel in je buurt met zijn of haar collecties, en vraag of ze een trunk show organiseren. Tijdens zo’n trunk show pas je veel meer bruidsjurken van een bepaald merk of designer, dan het salon normaal gezien in haar collectie heeft zitten. De ideale gelegenheid om zoveel mogelijk van één merk te passen!

Maak je huiswerk

Als je de basis van de bruidsmode kent, wordt zo’n pas-afspraak meteen een stuk makkelijker. Denk aan het model, de kleur, de stoffen en details. Die zaken zijn super belangrijk als je bruidsjurken gaat passen, omdat het jou en je consultant heel wat tijd bespaart. Het hele proces verloopt vlotter als je er al iets van kent.

Denk goed na over wie je meeneemt

Voor eens en voor altijd: je hoeft echt niet je hele familie en vriendengroep uit te nodigen als je voor ‘t eerst een trouwjurk gaat passen. Hoe minder mensen je meevraagt, met hoe minder meningen je te maken krijgt. Iedereen heeft een andere stijl en smaak, en daar valt gewoon niet over te twisten. Voorkom daarom discussies door maar een paar mensen mee te vragen. Dat is gezellig, en geeft je veel meer vertrouwen.

Denk niet té veel na

Focus op de dingen die je mooi vindt in een bruidsjurk, en hoe gelukkig of emotioneel je er van wordt. Als je je niet helemaal op je gemak voelt in een jurk, of als je denkt dat je je onzeker gaat voelen over je lichaam, dan ga je gewoon over op iets anders. Er is keuze genoeg! Je moet je zeker voelen over je keuze. Elke bruidsjurk die je niet zo laat voelen, is de moeite niet waard om lang bij te blijven staan.

Je weet het als je het voelt

Net zoals het was met je bruidegom, is het ook zo voor je bruidsjurk: als je de ware hebt gevonden, dan wéét je het gewoon. Je vindt jouw bruidsjurk als je er klaar voor bent. Push jezelf niet te hard, en overtuig jezelf niet om iets te kopen dat je eigenlijk niet helemaal ziet zitten. Omdat het goedkoper is, of omdat je vrienden zeggen dat het zo mooi is. Focus op wat voor jou het allerbelangrijkste is. De bruidsjurk van je dromen vindt haar weg tot bij jou.

Martina Liana Style 755
Stella York Stijl 6176
Essense of Australia Style D1748

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.