Verloofd? Dan kun je vast niet wachten tot dat ene spannende moment. Het moment waarop je voor ‘t eerst trouwjurken gaat passen. Maar hoe verloopt dat nu juist? En waar moet je op letten? Wij verzamelden een aantal musthave tips van een aantal toekomstige bruidjes. Neem er dus maar een tas koffie bij (ach, een glaasje bubbels mag ook), en lees lekker verder.

Trouwjurken passen: je afspraak maken

Ga je voor ‘t eerst trouwjurken passen? Dan maak je ruim op voorhand een afspraak. Het is meestal namelijk niet mogelijk om zomaar een bruidswinkel binnen te stappen om een paar jurken te proberen.

 

Begin op tijd met het vastleggen van je afspraken. Met een beetje geluk vind je onmiddellijk de trouwjurk van je dromen, maar het kan net zo goed zijn dat je wel een paar weken nodig hebt om te vinden wat je écht zoekt.

 

Je kan al vanaf een jaar voor je trouwdatum beginnen te zoeken. Probeer in ieder geval om zeker een half jaar op voorhand te gaan. Je moet namelijk nog een trouwjurk vinden, bestellen, laten aanpassen én opnieuw passen. Pas dan is je trouwjurk écht klaar.

trouwjurk passen rek boetiek

Wie neem je mee naar je pasafspraak?

Je trouwjurk uitzoeken, dat doe je niet alleen. Het is helemaal oké om met een klein groepje op zoek te gaan naar de trouwjurk van je dromen. Meestal kiest de bruid ervoor om haar getuige mee te nemen, haar beste vriendin, zus(sen), moeder en/of schoonmoeder. Natuurlijk hoeft je niet iedereen daarvan mee te nemen.

 

Het is zelfs aangeraden om je bezoek beperkt te houden. Hoe meer meningen, hoe meer kans op meningsverschillen. En dat loopt niet altijd goed af. Denk dus heel goed na over wie je meeneemt naar je afspraak. Veel hangt natuurlijk ook af van je eigen persoonlijkheid, die van je entourage, en de stijl waarvoor je gaat.

Een goede voorbereiding voor de perfecte trouwjurk

Het vinden van je trouwjurk, da’s geen makkie. Je moet je namelijk goed voorbereiden op zo’n afspraak. En dat begint bij een onderzoek. Niet echt serieus hoor, maar wel een zoektocht tussen de verschillende stijlen, stofjes en silhouetten.

 

‘T is namelijk geen goed idee om te gaan passen zonder dat je ooit gehoord hebt van een zeemeermin model, een sweetheart neckline, chiffon of satijn. Verken de basis van trouwjurken, en ontdek welke stijlen jij zelf mooi vindt. Bekijk zeker ook eens een aantal verschillende merken.

 

Ben je graag héél goed voorbereid? Maak dan een moodboard met de stijlen en merken die je leuk vindt. Let op de verschillende stoffen, de afwerking, de pasvorm, … Dat is ineens een leuke bezigheid voor jou en je getuige samen.

trouwjurk passen getuige

Het juist ondergoed voor tijdens ‘t passen

Iets heel belangrijk voor tijdens het passen is je ondergoed. Met een fel rode onderbroek en een blauwe bh, krijg je al snel een foute indruk. Draag daarom het juiste ondergoed. Dat is een naadloze onderbroek en een strapless bh, liefst nude. In de meeste bruidswinkels kun je ook bruidslingerie kopen die perfect past bij de trouwjurk die je kiest. Win-win!

Met of zonder make-up?

Het is heel logisch dat je er piekfijn uit wilt zien op een moment als dit. Je wilt namelijk wel weten hoe je er ongeveer uit zal zien op je grote dag. Toch is het afgeraden om veel make-up te dragen tijdens je pasafspraak. Je maakt nogal snel vlekken met make-up, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Kun je het echt niet laten? Kies dan voor een heel naturelle look, en vraag eventueel een beschermingsdoekje.

Bonus tips voor bij ‘t passen

  • Hou je opties open. Pin je niet vast op één stijl of één merk. Je zult ervan versteld staan hoe snel je verrast wordt door andere dingen.
  • Bepaal op voorhand je budget, en communiceer dit aan de bruidswinkel waar je wilt gaan passen. Zo ben je zeker dat je iets kunt vinden in jouw budget. Hou daarbij wel rekening met het feit dat je waarschijnlijk nog iets moet overhouden voor het vermaken van je trouwjurk, de trouwlingerie, schoenen, …
  • Denk niet aan maten, maar shop op basis van je lichaamstype. De experten in de bruidswinkel begeleiden je doorheen dat hele proces, en bepalen samen met jou de pasvorm die ‘t beste bij je past.
  • Stap uit je comfortzone. Probeer dingen die je zelf nooit zou kiezen. Zo wordt je misschien verrast, of bevestig je net datgene wat je al dacht. Je wint altijd.
  • Beweeg in je jurk. Ga eens zitten, doe een dansje en draai eens rond. Pas dan merk je of de trouwjurk niet te zwaar is, te laag, te strak, te verhullend, … Alles moet mooi op z’n plaats blijven zitten.
  • Raak niet bezorgd of overstuur als de afspraak niet verloopt zoals je wilt, of als je niet meteen de trouwjurk van je dromen vindt. Je krijgt nog kansen genoeg. Volgende keer beter!
trouwjurk passen accessoires

Zo. Nu ben je eindelijk klaar om te gaan passen. Spannend, toch? Heb jij al een bruidswinkel gevonden? Wij hebben alvast een aantal topleveranciers voor je klaar. Je ontdekt ze op onze leverancierspagina. Succes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.