Wil jij net iets meer dan je trouwfoto’s? Dan heb je vast wel al eens aan een trouwvideo gedacht. Een echte topper sinds een aantal jaar. Als je het maar op de juiste manier aanpakt, natuurlijk. Wij gingen te raad bij de experten, en zij gaven ons een mooie lijst van do’s en don’ts mee.

Doen!

  • Huur een professional in! Vertrouw niet zomaar op een student of starter, maar kies iemand met ervaring en kennis. Zij weten wat wel en niet kan.
  • Maak kennis met de persoon die zal filmen. Net zoals je gasten zijn ook zij de hele dag aanwezig. Ze komen dus ook in contact met alle andere gasten. Als ze niet met elkaar overweg kunnen, is het voor iemand aangenaam. Dat zie je meteen op de beelden.
  • Maak op voorhand duidelijke afspraken. Wat mag er wel en niet gefilmd worden? Op welke momenten wordt er gefilmd? Wat moet zeker op beeld staan? Zo mist je videograaf geen enkel belangrijk moment, en weet hij/zij ook goed wat er moet gebeuren.
  • Stel een contract op waarin staat wat er in de prijs inbegrepen zit, en wat niet. Zo ben je altijd zeker, en weet je bijvoorbeeld ook of de bewerking achteraf in de prijs inbegrepen zit, op welke manier het resultaat afgeleverd wordt, …
  • Bekijk je video als een investering. Je betaalt er wel wat voor, maar je houdt het ook voor altijd bij je. Zelfs jaren na je huwelijksfeest kijk je nog regelmatig terug naar die video, en ga je terug naar de tijd van toen.

Niet doen!

  • Kijk niet alleen naar de beelden, maar houd ook rekening met het geluid. Geluid opnemen is een kunst! Zo moet je de muziek helder kunnen horen, maar is het ook belangrijk dat je mensen duidelijk hoort spreken. Kijk ook naar de bewerking achteraf. Let op alle details om te beslissen of je met een bepaalde videograaf verder gaat of niet.
  • Wacht niet tot het allerlaatste moment om te boeken. Bepaalde periodes kunnen namelijk erg druk zijn. Zorg er dus voor dat je goed op voorhand boekt om zeker te zijn van de beste videograaf.
  • Denk niet alleen aan het budget. Als je een trouwvideo wilt, wil je ook dat deze professioneel gemaakt is en helemaal goed in elkaar zit. Kwaliteit komt dus voorop. Altijd.
  • Maak je niet druk over hoe je er uit ziet op video. Het is de mooiste dag van je leven, dus stralen doe je altijd! En die emoties? Die zijn meer dan welkom. Elke lach en elke traan vult je video met mooie herinneringen. Hoe echter, hoe beter!
  • Ga zelf niet aan de slag met een camera, of vraag niet aan een van je gasten om het voor jou te doen. Het is de bedoeling dat jij en je gasten in beeld komen, en niet om ze aan ‘t werk te zetten.

Al wat wijzer geworden? We hopen dat deze tips jullie helpen bij de perfecte video van jullie mooie dag.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.