Neem jij de eerste stappen in het organiseren van je droomhuwelijk? Dan ben je vast nog op zoek naar de perfecte locatie! Wij weten als geen ander hoe verwarrend dat kan zijn. Er is zo veel keuze, en er zijn zoveel stijlen!

 

Het is dus niet gemakkelijk om jouw droomlocatie op 1, 2, 3 te vinden. Daarom geven wij je één tip: kies op basis van je persoonlijkheid. Ben jij een modern feestbeest? Kies voor een strakke zaal met veel dansruimte. Hou je van de buitenlucht en de natuur? Ga voor iets landelijk. Ontdek samen met ons welk type locatie perfect is voor jouw huwelijk.

De moderne huwelijkslocatie

En we starten meteen met een knaller van formaat: de moderne huwelijkslocatie. Simplistisch en strak, met monochrome kleuren, en eenvoudige materialen. Denk aan een fantastische loft, of een industrieel pand. En als je écht iets uniek zoekt: organiseer je huwelijk in een oude serre. Zo maak je meteen een statement.

 

Dit type locatie is iets voor jou als je allesbehalve traditioneel wilt zijn. Als je je gasten wilt overdonderen met een uniek huwelijksfeest. Je gaat op zoek naar de ‘oooh’ en de ‘wow’, en wilt de allermooiste foto’s van jullie droomdag.

huwelijkslocatie modern serre

De bohemian huwelijkslocatie

Hou je het liever iets natuurlijker? Dan ben jij misschien op zoek naar een bohemian huwelijkslocatie. Beeld je in: je ceremonie op een prachtige buitenlocatie waar je de natuur kunt ruiken. Natuurlijke elementen als hout vormen dan weer de basis van ‘t interieur. Dat kan zelfs in een grote tent zijn, of in een oude schuur. Zolang het maar los en sfeervol is.

 

Iets voor jou? Wel, als je houdt van de natuur en een ontspannen gevoel, dan is dit misschien de stijl die perfect bij jou past. Je vindt comfort en luxe niet zo belangrijk als het gevoel dat de ruimte je geeft. Daarom maakt het voor jou ook helemaal niet uit als je nog een paar do-it-yourself projectjes moet opstarten.

bohemian huwelijkslocatie

De traditionele huwelijkslocatie

Iets helemaal anders is een traditionele locatie. Je kent het wel: een kasteel, of een prachtige grote zaal, die helemaal is ingekleed in ‘t gepaste thema. Er zijn verschillende ruimtes voorzien om te eten, te dansen en te rusten, voor jou én je gasten, binnen en buiten.

 

Ben jij een traditionele bruid die graag veel mensen uitnodigt op haar huwelijk? Ga op zoek naar een locatie waar je veel keuzemogelijkheden hebt, en waar alles voor jou geregeld kan worden. Zo geniet je optimaal van al het comfort dat de locatie te bieden heeft, zonder dat je je zelf nog ergens druk in hoeft te maken.

traditionele huwelijkslocatie

De landelijke huwelijkslocatie

Een landelijk type? Dan ga je best op zoek naar een locatie waarin je dat deel van jezelf terugvindt. Ontdek de mooiste hoeves in een landelijke omgeving, een oude schuur of stal, of een prachtige watertoren.

 

Dit type locatie is écht iets voor jou als je zelf bent opgegroeid in een landelijke omgeving. Je houdt van de natuur en van al het harde werk dat daarbij komt kijken. Daarom vind je het ook niet erg om zelf nog veel te plannen, of te maken, om jouw huwelijksdag compleet te maken.

landelijke huwelijkslocatie

De exclusieve huwelijkslocatie

Mag het voor jou wel wat meer zijn? Dan is een exclusieve locatie écht iets voor jou. We hebben het over grote villa’s, hotels en glamoureuze trouwzalen met alles er op en eraan. Hier is echt alles wat je nodig hebt.

 

Aan zo’n locatie heeft iedereen natuurlijk wel ooit al eens gedacht. Toch is het niet voor iedereen weggelegd. Op locaties als deze wordt alles voor jou geregeld: van de kamerverdeling in ‘t hotel tot de koekjes bij de koffie. Je moet dus heel wat uit handen willen geven, en da’s niet voor elk bruidje de beste optie. Organiseer je een groot trouwfeest met veel gasten, en wil je dat zij echt niks te kort komen? Dan is dit type locatie ideaal voor jou.

exclusieve huwelijkslocatie

De alternatieve huwelijkslocatie

En als je dit allemaal maar niets vindt, dan is een super alternatieve locatie voor jou de ideale optie. Maar let op! Zo’n super alternatieve locatie is natuurlijk niet altijd zo makkelijk te vinden. Zeker niet aan een laag prijskaartje. We spreken over een unieke boomhut, een boot, een zuiderse wijngaard of op de top van een berg in ‘t buitenland.

 

Het spreekt voor zich dat zo’n locatie waarschijnlijk enkel mogelijk is als je wel wat kan spenderen aan je huwelijk, of als je maar een beperkte gastenlijst hebt. Het is namelijk niet altijd makkelijk om veel volk naar zo’n plek te krijgen. Bovendien duurt het vaak lang voor je zo’n unieke locatie te pakken hebt. Sta er dus niet van te kijken dat je die boomhut pas een jaar na je geplande trouwdatum kunt inhuren. Voor wat, hoort wat.

alternatieve huwelijkslocatie

Heb jij de perfecte locatie voor je huwelijk al gevonden? Wij zijn ervan overtuigd dat jouw persoonlijkheid en die van je toekomstige altijd centraal moeten blijven staan. We hopen dat je met deze voorbeelden in ieder geval alweer een stapje verder bent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.