Eerst en vooral: proficiat! Jij hebt de ring binnen, samen met de liefde van je leven. Nu is het eerst tijd om volledig van elkaar te genieten, te stralen, en weg te dromen bij al je fantasieën. Er is niemand die zegt dat je meteen moet beginnen te plannen. Jij start vanaf het moment dat jij er klaar voor bent. En dat doe je met structuur.

plannen huwelijk structuur

Planning en organisatie als basis

Voor je begint met het kiezen van je bloemen of bruidstaart, denk je beter eerst aan een tijdsplanning. Hoe meer structuur, hoe minder kans dat er iets mis loopt. Er bestaan verschillende planning apps en tools die je zelf kunt gebruiken, maar natuurlijk kun je ook altijd terecht bij een échte professional. Huur een wedding planner in als je nood hebt aan iemand die voor jou structuur biedt. Zo’n planner weet perfect wat je nodig hebt en wanneer je dat nodig hebt.

Checklist? Check!

Tijd voor lijstjes! Als je een datum hebt bepaald begin je best meteen met het opstellen van een paar checklists, al dan niet in combinatie met een paar inspiratie borden op Pinterest. Maak een lijstje van dingen die voor jou écht het allerbelangrijkst zijn, een lijstje voor nice-to-have’s, en een lijstje met dingen die gewoon moéten, zoals het afsluiten van bepaalde verzekeringen en administratieve zaken. Je wedding planner helpt je bij het afchecken van alle vinkjes!

Wekelijkse ‘huwelijkstijd’

Plan wekelijks een moment in dat je vrij houdt voor alles wat met je huwelijk te maken heeft. Of het nu gaat over het bezoeken van een beurs, een DIY-project, of het proeven van bruidstaarten: voorzie een paar uur per week. Zo wordt het een soort guilty pleasure, waar je iedere week opnieuw naar uitkijkt. Zorg er wel voor dat je elke week weet wat je precies in orde wilt brengen, zodat je planning mooi op orde blijft.

Afspraken als leidraad

Bovendien is het heel belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt. Niet alleen met je wedding planner, maar ook met je toekomstige en anderen die je helpen bij het plannen van je huwelijk. Spreek af wie welke taken op zich neemt, en blijf continu communiceren over belangrijke beslissingen. Zo houd je overzicht én controle op het hele proces. En dat voelt gewoon goed.

huwelijk planning structuur

Flexibiliteit als agendapunt

En tussen al dat ge-plan en ge-communiceer door, is het ook belangrijk dat je flexibel blijft. Je hebt absoluut structuur nodig om op een rustige manier je huwelijk te plannen, maar dat neemt niet weg dat je je niet op alles moet vastpinnen. Wil je toch een andere bruidstaart, of twijfel je misschien toch over het type muziek dat je hebt gekozen? Laat jezelf en je partner die ruimte toe. Dat bespaart je achteraf heel wat zorgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.