Bling bling! Die diamant aan je vinger staat je goed. Toch blijft dat niet altijd zo als je ‘m niet goed verzorgt. Daarom is het heel belangrijk om je ring op de juiste manier te behandelen. Wie je daarbij helpt? Wij natuurlijk!

Bezoek je juwelier

Bekijk je ring als een auto: af en toe heeft het een onderhoudsbeurt nodig. Om eventuele schade te herstellen én om toekomstige ongelukjes te vermijden. Het lijkt misschien onnodig, maar dat is het zeker niet. Een degelijk onderhoud verlengt de levensduur van je ring.

Doe je ring af en toe uit

Natuurlijk wil je aan de hele wereld laten zien dat je verloofd of getrouwd bent door met je prachtige ring te pronken! Toch is het beter om af en toe ook afscheid te nemen van je favoriete juweel. Voor heel eventjes, maar wel regelmatig. Ga je sporten, of hou je een intense sessie in ‘t huishouden? Het is beter om je ring voor zo’n activiteiten uit te doen. Minder inspanning, minder schade.

Verlovingsring opbergen

Berg ‘m netjes op 

Draag je je verlovingsring even niet? Berg ‘m veilig op in een ringdoosje. Weg van andere juwelen, uit de zon. Leg het doosje natuurlijk wél ergens waar je ‘m nog kunt vinden. Tijdens de nacht kun je ‘m bijvoorbeeld op je nachtkastje zetten, of in de badkamer.

Laat ‘m niet vuil worden

Het is onvermijdelijk: af en toe komt er vast wat vuiligheid in je verlovingsring. Dat is normaal, maar als je het kunt vermijden doe je dat beter wel. Knutselen, klussen of werken in de tuin? Je weet op voorhand dat het al snel een boeltje kan worden. Berg je ring dus veilig op voor je begint. Vuil en zand kunnen je verlovingsring namelijk beschadigen.

Wees extra voorzichtig in de keuken

En ook in de keuken doe je je verlovingsring beter uit. Da’s niet alleen om ongelukjes met de afvoer te voorkomen (ja hoor, ook dat gebeurt!), maar ook om de levensduur van je ring te verlengen. Bepaalde voedingswaren bevatten namelijk stoffen die een laagje op je ring achterlaten. Kip en kalkoen bijvoorbeeld, of groenten en fruit met een bepaald zuurgehalte. Dat merk je zeker niet meteen, maar na enkele maanden ziet je verlovingsring er doffer uit als eerst. Een goede poetsbeurt doet wonderen, maar voorkomen is altijd beter dan genezen!

Maak ‘m op de juiste manier proper 

Is je verlovingsring toch vuil geworden? Dan is het tijd voor een poetsbeurt. Door jezelf, of bij je juwelier. Gebruik een mild afwasmiddel zonder bijtende stoffen, lauwwarm water en … een propere, zachte tandenborstel. Laat je ring eerst een paar minuten weken in het water, schrob het vuil weg met de tandenborstel, en spoel dan alles af in koud water. Net als nieuw! Wil je een grondige onderhoudsbeurt? Dan ga je best eens langs bij je juwelier.

Verlovingsring onderhouden proper maken

Verzorg je jouw verlovingsring op deze manier? Dan ben je écht goed bezig. Zo gaat je ring nog jaren mee, en lijkt ‘ie net als nieuw. Jaar, na jaar, na jaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.