Met typische romantische elementen uit vorige tijdperken, gebruiken vintage trouwjurken antieke details zoals luxe kant en wervelend kralenwerk, om stuk voor stuk unieke jurken te creëren. Essense Designs, het ontwerpbureau dat je kent van de Martina Liana, Essense of Australia en Stella York collecties, brengt je een volmaakte selectie van designer vintage trouwjurken. Lees mee!

Je kent ze vast wel, die opvallende pofmouwen die elke traditionele trouwjurk wel had. Jarenlang werden mouwen dan ook beschouwd als hét kenmerk van een traditionele jurk. Toch zijn trouwjurken met mouwen ondertussen uitgegroeid tot een van de meest populaire bruidstrends van ‘t moment. En die mouwen komen in allerlei vormen: off-the-shoulder silhouetten, zoals bij de Essense of Australia Stijl D1748, of echte vintage geïnspireerde kapmouwtjes. Er zijn mouwen voor iedere bruid en haar persoonlijke stijl. Ga je helemaal mee met de trends? Dan is de Stella York Stijl 6219 helemaal iets voor jou. De lange, kanten mouwen vallen net van je schouders, terwijl het fit-and-flare silhouette je taille in de verf zet. Traditioneel? Zeker niet, want deze sexy bruidslook doet hoofden draaien!

En ook parels spelen daarbij een belangrijke rol. Denk aan prachtig lineair parelwerk en stralende art deco geïnspireerde edelstenen, die elk tijdloos silhouette voorzien van een unieke look en een hint van de gekende Old Hollywood elegantie. De Martina Liana Stijl 845 introduceert luxe met lineair parelwerk, een strak silhouette en een adembenemende afwerking. Een trouwjurk uit de duizend!

Gemaakt van vintage-geïnspireerd kant en rijk satijn, maakt de Essense of Australia Stijl D1863 alle dromen van vintage-loving bruiden waar. Lange, elegante mouwen geven de trouwjurk een modern uiterlijk, terwijl het gebloemde kanten patroon net traditioneel en tijdloos aanvoelt. Een diepe, illusie tule en kanten rug is zowel sexy als fashion forward. Gecombineerd met een strakke vintage geïnspireerde kanten rok en dramatische sleep, accentueert deze fit-en-flare trouwjurk elk zandloperfiguur. En dat allemaal met een knipoog naar ‘die goede oude tijd’, met haar prachtige vintage trouwjurken.

Door hun inspiratie te halen uit tijdloze ontwerpen, en een paar van de meest beroemde trouwjurken in de geschiedenis, nemen vintage trouwjurken vandaag een nieuw leven aan voor alle toekomstige bruiden. Versierde kanten motieven en een zachte, met kant afgewerkte rok, voegen een spontane boho stijl toe aan deze Essense of Australia Stijl D1910. Het is dé perfecte jurk voor de moderne bruid van vandaag, die op zoek is naar een vintage trouwjurk om haar unieke stijl te benadrukken.

Benieuwd naar meer? Neem eens een kijkje in de laatste collecties van Essense of Australia, Stella York en Martina Liana en ontdek jouw perfecte vintage trouwjurk!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.