Ben jij pas verloofd? Of zie je tientallen verlovingen van je vrienden op social media verschijnen? Het aantal verloofde koppels is tegenwoordig niet meer op één hand te tellen! En dat is geen toeval.

Als Facebook het zegt …

Facebook ging een tijdje geleden namelijk op onderzoek uit bij 2.6 miljoen pas verloofde koppels. En wat blijkt? Het social media platform ontdekte iets héél opvallend: de meeste koppels verloven zich tijdens de feestdagen.

 

Oudejaarsavond is het aller populairst. Die dag wordt op de voet gevolgd door Kerstmis en Nieuwjaar. Ook Valentijn is nog altijd in trek als ‘t op een verloving aankomt. Cliché? Sommigen onder jullie denken misschien van wel, maar daarom is zo’n verloving zeker niet minder waard.

Verlovingsring

Plannen vol liefde

Eigenlijk klinkt het zelfs heel logisch. De feestdagen zijn namelijk het ideale moment om samen te zijn. Om terug te blikken op de herinneringen die jullie samen al hebben, en vooruit te blikken naar alles wat er nog komt. Héél veel liefde dus, en heel wat spannende plannen voor de toekomst. Waarom dan ook niet ineens dé grote vraag stellen?

 

En er zijn heel veel koppels die hetzelfde gedacht hebben. Maar liefst 30% van de koppels verlooft zich tussen november en december. De gemiddelde leeftijd van pas verloofden is 24. Gelukkig is er allemaal geen haast bij. Gemiddeld blijven de meeste koppels 14 maanden verloofd voor de grote dag er eindelijk is.

Verloving Huwelijks aanzoek

Heb jij al plannen voor de toekomst? For Lovers is er om jou te helpen bij al je plannen en ideeën. Met wekelijkse artikels voor een heleboel inspiratie, een uitgebreid aanbod aan gespecialiseerde leveranciers en fabrikanten, én een paar prachtige trouwbeurzen in jouw buurt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.