Je huwelijksdag, da’s de mooiste dag van je leven. Je gaat terug zo verliefd zijn, je zal blij zijn en de hele dag stralen. Dat weet je natuurlijk al. Maar jij wilt net dié dingen weten die niemand je vertelt. Maar goed dat je ons hebt! Graag gedaan.

Niet iedereen is geïnteresseerd in jouw trouwverhalen

Jij gaat trouwen. Yes yes yes! Je loopt over van de ideeën en iedereen mag het weten! De kans is groot dat iedereen het ook wilt weten, maar de kans is even groot dat sommige mensen er na een bepaalde periode eigenlijk niet meer zo geïnteresseerd in zijn. Je hebt het misschien al gemerkt, maar meestal is niet iedereen even enthousiast als de bruid zelf als het op haar huwelijk aankomt. No problemo! Zolang je hier rekening mee houdt zorgt dit zelden voor problemen.

Iedereen heeft altijd een mening

Vanaf het moment dat je begint te plannen zijn er vast en zeker heel wat vrienden en familieleden die meteen hun beste advies aan je willen meegeven. Alle hulp is welkom, dat is zeker! Toch merk je na een tijd waarschijnlijk dat de mening van sommigen wel erg sterk aanwezig is. Je beste vriendin wordt ineens een echte trouwexpert, en ook je zus heeft de meest creatieve ideëen.

 

Komen die niet overeen met je eigen wensen? Dat kan lastig worden. De beste tip die we je daarvoor kunnen geven is deze: voel je niet verplicht om elk advies op te volgen. Hulp is fijn, maar je kiest zelf in welke mate je die hulp ook effectief omzet in iets concreet. Het is tenslotte jouw bruiloft.

Bruiloft vriendinnen

Het is altijd moeilijk om de gastenlijst definitief te maken

Natuurlijk weet jij al lang wie je uitnodigt op je huwelijk. Je hebt al zin om die uitnodigingen te versturen! Dat is allemaal heel leuk, maar vergis je niet: eens je een definitieve gastenlijst moet opstellen, verdwijnt de pret al snel. Het is écht niet makkelijk om precies te beslissen wie er wel en niet is uitgenodigd. Zeker niet als je familie ook bepaalde dingen verwacht, of als er bij je collega’s een bepaalde trouw-traditie leeft. Met partner of zonder partner? Met kinderen of niet? Alle collega’s of maar een paar? En op basis waarvan selecteer je dan? Je hebt al snel een hele lijst bij elkaar.

 

Een super handige tip: maak lijstjes op basis van ‘het belang’ van aanwezigheid. Een musthave-lijst, met alle mensen die absoluut aanwezig moeten zijn, maar ook een misschien-lijst, met een aantal mensen die je wel wilt uitnodigen, maar waarover hier of daar nog twijfel bestaat.

Een ruzie, groot of klein, is niet uitgesloten

Een meningsverschil? Dat heb je sowieso. Met je moeder, je getuige, je verloofde, … Iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij het plannen van je huwelijk kan ooit wel eens met je botsen. Dat is logisch, en is ook helemaal niet erg.

 

Wat niemand je vertelt is dat de kans er dik in zit dat je ook écht ruzie krijgt. Een meningsverschil is één ding, maar zo’n ruzie kun je echt wel missen. Probeer dit dan ook te vermijden door altijd eerlijk en open te zijn, en door dit ook van anderen te vragen. Hoe minder onzekerheden en weggeborgen frustraties, hoe minder kans op ontploffingen.

Bruiloft ruzie

Af en toe heb je écht even tijd nodig voor jezelf

Even genoeg van al die planningen? Van bruidsjurken en catering? Er zullen momenten zijn waarop je eigenlijk liever even alleen bent. En da’s oké. De boog kan niet altijd gespannen staan. Hoewel je huwelijksplanning een super mooi en belangrijk moment is in je leven, is het ook maar een korte periode in je leven. Probeer dus zeker om tussendoor voldoende te genieten, én voldoende pauze te nemen.

 

Neem een weekendje vrij van al het plannen, en doe iets voor jezelf. Wordt jij rustig van een goed boek? Of heb je nood aan een dagje wellness? Doe iets waar jij gelukkig van wordt, zodat je even helemaal kunt ontspannen. Me-time!

Je zal spierpijn hebben in je gezicht

Bereid je er maar op voor: aan het einde van de dag zul je pijn hebben aan je gezicht. Je wangen hebben de hele dag gewerkt, en je gezicht heeft spieren gebruikt die je nooit eerder hebt gevoeld. Ahja, want de hele dag is een rollercoaster van emoties. Even huilen, even lachen, en dan opnieuw een traantje pinken. Kussen en lachen voor de foto: allemaal zaken waarbij je gezicht beweegt. En dat een hele dag lang. Je zult verrast zijn over hoe sterk je dit voelt aan het einde van de dag. Gelukkig neem je dat er met plezier bij!

Bruiloft emoties

Je wordt overladen met steun van vrienden en familie

En ook al heb je soms genoeg van al die meningen, moet je af en toe een brandje blussen, en wil je soms liever écht even alleen zijn: aan het einde van de rit staan je familie en vrienden voor je klaar. Altijd en overal. Een schouder om op te huilen? Iemand heeft er vast wel eentje vrij. Een spannend idee dat je écht met iemand wilt delen? Je vriendinnen staan alvast in de rij!

 

Jij bent dan wel de bruid, maar de mensen die het dichtst bij je staan beleven deze tijd toch een beetje samen met jou. Ze zijn er dan ook voor jou wanneer ‘t nodig is. En da’s de grootste steun die je je maar kan bedenken!

bruiloft familie steun

Voor welke trend smelt jij? Communiceer met je wedding planner of ceremoniemeester over wat jij wel ziet zitten, en ga zelf op zoek naar een paar voorbeelden die heel goed bij jou passen. Zo ontdek je welke trends de moeite waard zijn om te volgen. Succes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.