Yes, verloofd! De eerste stap? Je ouders bellen om het blijde nieuws te vertellen. De tweede stap? Hen een to-do lijstje opsturen van al hun taken voor jouw huwelijk. Jep, want jouw ouders spelen een belangrijke rol in je huwelijk. Ze helpen je enorm met het plannen van de bruiloft, en staan altijd aan je zij.

ouders bruid

De grootste steun en toeverlaat

Tijdens de voorbereiding van je huwelijk zijn je ouders dé professional bij uitstek om je goed raad te geven. Ze luisteren naar je zorgen, helpen je bij beslissingen, en werken twijfels weg. Bovendien bieden ze emotionele steun gedurende het hele proces. Voor het huwelijk, maar zeker ook tijdens je grote dag, én tot ver daarna. Toppers zijn het, dat is zeker.

De spilfiguren tussen families

Ze staan trouwens niet alleen voor jou klaar, maar ook voor de rest van de familie. Ze zijn op het moment van jouw huwelijk de spilfiguur tussen families. Zij maken afspraken, leren elkaar beter kennen, en vormen vanaf een huwelijk pas écht een nieuwe, grotere familie.

Het aanspreekpunt voor je gasten

Ze zijn dan ook het aanspreekpunt van al je gasten. Ahja, want iedereen die de bruid en bruidegom kent moet op z’n minst één keer iets tegen de ouders hebben verteld. Het is meteen duidelijk voor elke gast wie de ouders van het bruidspaar zijn. Daardoor zijn zij ook degene die regelmatig vragen krijgen van de gasten. En raad eens? Ze beantwoorden die maar al te graag!

 

Daarom begroeten ze ook elke gast. Jouw ouders zijn trots op jou en je partner, en vinden het dan ook prachtig om langs je te staan als alle gasten aankomen. De fierheid straalt er vanaf! Je ouders zijn de ideale personen om iedereen te verwelkomen.

ouders bruid taak huwelijk

Je hulpje tijdens de voorbereidingen

Net voor het huwelijk helpen je ouders ook bij de voorbereidingen van de dag. Ze staan langs je wanneer je opstaat, helpen je in je huwelijksoutfit, en zetten de puntjes op de ‘i’. En dat is niet meer dan normaal. Dit is zo’n speciaal moment, dat je het wel moét delen met je ouders. Opgelet: kans op tranen!

Een sfeermaker voor de alle gasten

En natuurlijk zorgen je ouders ook voor de sfeer. Net omdat ze zo’n spilfiguur zijn in jullie huwelijk, en enorm trots zijn op het kersvers getrouwd koppel, creëren ze automatisch een fijne sfeer. Met hun glimlach, met hun emotionele tranen, hun verhalen van vroeger en hun spannende speeches.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.