Als pas getrouwd stel vind je het natuurlijk belangrijk om je vrienden en familie op gepaste wijze te bedanken voor hun aanwezigheid op je bruiloft en voor hun geschenken. Je kan deze bedankjes op de avond zelf uitdelen, maar ook achteraf per post versturen.

Hoe groot of hoe duur deze attenties zijn, dat maken jullie zelf uit. Sommige huwelijksparen geven hun genodigden een boeket bloemen mee (kostprijs: 12 à 30 euro), andere volstaan met een sympathiek kaartje.

Ook gepersonaliseerde cadeautjes zijn ontzettend populair. Voorbeelden zijn een zakje bruidsuiker of snoephartjes met jullie namen erop, een ingelijste foto, een bloem of plant in een potje met inscriptie, pepermuntjes of chocolaatjes in een gepersonaliseerde wikkel, enzovoorts. Zorg er hoe dan ook voor dat de bedankjes aansluiten bij het thema van jullie huwelijksfeest. Er zijn zeer veel firma’s te vinden die zich hebben toegelegd op dit soort maatwerk. Je vindt ze bijvoorbeeld op de For Lovers beurzen.

Is jullie budget eerder beperkt maar willen jullie je gasten niet met lege handen huiswaarts sturen, dan zijn er genoeg leuke hebbedingetjes te vinden die niet duurder zijn 1 à 1,5 euro. Denk aan sleutelhangers, zakspiegeltjes, snoepdoosjes, waaiers en boekenleggers – alles uiteraard in het teken van het huwelijk en de liefde. Ook dit soort items zijn overal te koop bij gespecialiseerde internet- en andere winkels.

Wat je je gasten ook meegeeft, je kan altijd een kaartje bijvoegen met daarop een passende tekst.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.